Mbappeov komični susret sa Zidaneom: "Trebam li izuti patike?"
Foto - EPA

Zanimljiva priča Kyliana Mbappea

Mbappeov komični susret sa Zidaneom: "Trebam li izuti patike?"

M. Šljivak

Kylian Mbappe već se godinama povezuje s transferom u Real Madrid.

Sjajni francuski fudbaler nikad nije ni krio da mu je želja da obuče dres Kraljeva, a ta želja bi mu se mogla ispuniti narednog ljeta kada postaje slobodan igrač.

Mbappe je i kao tinejdžer često bio u Madridu. Boravio je na probnim treninzima, a kao 14-godišnjak je imao neobičan susret s legendarnim Zinedineom Zidaneom.

Tada je Zizou radio kao pomoćnik u Realu i dobio je zaduženje da mladom Mbappeu bude na usluzi. On je taj zadatak prihvatio i pružio je mladom sunarodnjaku nezaboravne trenutke.

Mbappe se prisjetio njegovog susreta sa Zidaneom 2013. godine.

Oglasi

"Nikad neću zaboraviti taj događaj. Imao sam 14 godina i vidio sam Zidanea. Sreli smo se na parkingu stadiona. Vozio je strašno auto, rukovali smo se i ponudio je da me poveze", rekao je Mbappe i nastavlja priču.

"Pokazivao je prstom na prednje sjedište i rekao je da uđem. Ukipio sam se i pitao: 'Trebam li skinuti patike'. Ne znam zašto sam to pitao, ali ipak, bio je to Zidaneov automobil".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Nasmijao se i rekao: 'Naravno da ne. Upadaj'. Odveo me na trening, a ja sam u sebi mislio: 'Sjedim u Zidaneovom autu. Ja. Kylian Mbappe. Ovo nije realno. Mora da još uvijek sanjam", prisjeća se događaja čudesni fudbaler PSG-a.

Mbappe će narednog ljeta napustiti PSG, a vidjet ćemo hoće li zaista Madrid biti njegova naredna destinacija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi