Zidane: Moramo odigrati savršeno na Vicente Calderonu
Foto: EPA

Trener Reala još nije siguran u prolaz svoje ekipe

Zidane: Moramo odigrati savršeno na Vicente Calderonu

Trener Real Madrida Zinedine Zidane je pohvalio svoju ekipu nakon, kako je sam istakao, briljantne pobjede nad gradskim rivalima Atletico Madridom u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Real je došao do velike prednosti uoči revanša, nakon što je hat-trickom Ronalda, Zidaneova ekipa slavila sa 3:0, međutim on još uvijek nije siguran u prolazak u finale.

"Igrali smo odlično. Nije lako postići tri gola. Preuzeli smo vodstvo i imali smo mnogo prilika u prvom poluvremennu", izjavio je nakon utakmice Zidane.

"Zadovoljni smo pobjedom, postigli smo tri gola, a nismo primili ni jedan, znamo koliko su bitni golovi u gostima."

"Treba odigrati i revanš. Morat ćemo naporno raditi i boriti se i u sljedećoj utakmici. Siguran sam da ćemo se namučiti na njihovom terenu", upozorava francuski stručnjak.

"Zadovoljni smo i sretni, možemo se radovati nakon pobjede, ali još je dalek put pred nama u Ligi prvaka, ali i La Ligi."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Mislim da nismo euforični i da se još ne vidimo u finalu. Ne postoji lagana utakmica, i morat ćemo odigrati savršenu utakmicu na njihovom stadionu ako mislimo proći dalje", dodao je oprezni Zidane.

Uzvratni susret Real i Atletico će odigrati u sljedeću srijedu na Vicente Calderonu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi