Zidane nije mogao biti konkretniji u vezi Balea, Pogbe i Neymara

Otklonio je sve dileme

Zidane nije mogao biti konkretniji u vezi Balea, Pogbe i Neymara

Edmir Škorić

Real Madrid kreće u sezonu sutrašnjim gostovanjem u Vigu kod Celte.

Dan prije utakmice održana je press konferencija i Zinedine Zidane imao je priliku za druženje s novinarima.

"Prilagođavam se onome što imam. Zadovoljan sam svojim igračima i samo se želim usredotočiti na nadolazeću utakmicu. To misle moji igrači. Imam najbolje igrače, u to ne sumnjam. Uvijek ću zastupati to mišljenje", rekao je Zidane, pa je dodao:

"Želimo da počne. Razmišljamo o ovoj utakmici, svi smo spremni. Znamo da je Celta dobar tim i da je ovo najbolja liga na sivjetu, ali želimo pobjedu. Moramo pobijediti".

Dani Carvajal zbog žutog kartona iz prošle sezone možda neće imati pravo nastupa sutra.

"To su stvari koje ja ne kontrolišem.Teško je to prihvatiti. Pričekat ćemo i vidjeti što će se dogoditi. Ne čini mi se normalno, ali tako je".

O Jamesu Rodriguezu je rekao: "U dobroj je formi i sretan sam što ga imam u momčadi. Računat ću na sve. A igrači su također sretni što su ovdje. "

Šta želi Zizu ove sezone od Reala?

"Igrati dobro i pobijediti, to me najviše zanima. Pobjeda je posljedica onoga što radite na terenu. Želimo igrati dobro kao tim. Preferiram dobar nogomet jer je to važno u Real Madridu".

Neymar, Pogba...

"Neymar nije igrač Real Madrida, a važni su samo igrači koji su ovdje. Paul Pogba? On pripada Manchester Unitedu, to morate da poštujete i da shvatite".

O Edenu Hazardu

"Zadovoljan sam onim što je do sada učinio. To se odnosi i na ostale igrače".

O proteklih mjeseci od njegovog povratka na klupu Reala...

"Ne razmišljam o prošlosti. Nogomet je sadašnjost, budućnost. Što se dogodilo, dogodilo se. Da sam mislio na svoj povratak iz svoje osobne situacije i rizika - to nije najvažnije. Ne razmišljam o svom statusu ili kritikama koje dobivam. To je dio posla i znam što želim postići".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, nije moglo, a da se ne kaže koja riječ i o Garethu Baleu.

"Izgledalo je kao da odlazi, ali sada je još s nama. Stvari se mijenjaju i ja ću računati na njega, kao i na ostale. Za sve koji su ovdje. Važan je igrač i nadam se da će mi svi igrači otežati odabir postave".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi