Zidane poslao jasnu poruku Ronaldu

Nakon utakmice u Bilbau

Zidane poslao jasnu poruku Ronaldu

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida jučer su na gostovanju savladali Athletic Bilbao (2:1) u meču 28. kola La Lige.

Kraljevski klub je na San Mamesu poveo u 25. minuti kada je nakon asistencije Ronalda mrežu domaće ekipe zatresao Karim Benzema. Domaći su do izjednačenja stigli u 65. minuti preko Aduriza, ali je samo tri minute kasnije Casemiro postavio konačnih 2:1 za Real.

Ono što je bilo u centru pažnje nakon utakmice je potez Zinedinea Zidanea da desetak minuta prije kraja meča iz igre izvede Cristiana Ronalda. Portugalac je bio vidno razočaran odlukom trenera, ali je francuski stručnjak jasno dao do znanja nakon meča da Ronaldo u Realu ima status kao i svaki drugi igrač.

"Uveo sam Isca u igru jer sam želio da vezni red kontroliše utakmicu i unese mirnoću u našu igru. Ronaldo ima status kao i svaki igrač i može biti zamijenjen kao i svi oni. Bio je sretan nakon utakmice jer smo uspjeli osvojiti nova tri boda", rekao je Zidane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije