Zidane nikada nije želio postati trener

Trener Reala priznao

Zidane nikada nije želio postati trener

D. Rakanović

Trener Real Madrida Zinedine Zidane je u intervjuu za FIFA-u priznao da nikada nije želio postati trener. 

"Dok sam još uvijek aktivno igrao fudbal, nisam mogao da zamislim da ću jednom postati trener. Poslije završetka profesionalne karijere želio sam da se posvetim drugim stvarima“, rekao je u intervjuu za zvanični sajt FIFA-e Zidane.

Međutim, promijenio je mišljenje i početkom januara 2016. godine postao je trener Real Madrida.

"To je poziv koji mi se trenutno najviše sviđa dopada“, rekao je Zidane o svom trenerskom poslu, te dodao da postoje značajne razlike između igračke i trenerske karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kao igrač, čovjek misli samo o sebi i sopstvenom uspjehu na terenu, a nasuprot tome, trener snosi odgovornost za cijeli tim. To je ogromna razlika“, rekao je Zidane.

Kraljevi su ove sezone stigli do četvrtfinala Lige prvaka, a u petak će saznati i protivnika, a u La Ligi drže čelo tabele sa dva boda više u odnosu na Barcelonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi