Zidane šuti, ali "operacija" prodaje zvijezda je već počela
Već je jasno da nas čekaju velike promjene u Realu. Biće dosta odlazaka, ali i dolazaka u redove španskog velikana (Foto: EPA)

Zarada će biti ogromna

Zidane šuti, ali "operacija" prodaje zvijezda je već počela

Midhat Šljivak

Trener Real Madrida Zinedine Zidane danas je izjavio kako još uvijek nije odlučio ko će napustiti klub tokom ljeta.

Međutim, španski list AS danas piše kako će u Realu biti prava rasprodaja i da bi Kraljevi mogli zaraditi preko 500 miliona eura na transferima.

Među igračima koji će napustiti tim dosta je poznatih imena. Raphael Varane je zatražio odlazak i samo na njemu bi klub mogao zaraditi 100 miliona eura.

Također, spominju se odlasci Jamesa Rodrigueza i Tonija Kroosa, a rukovodstvo kluba razmišlja i o prodaji Garetha Balea i Isca koji bi mogli također donijeti veliki novac.

U ostanak nije siguran ni Brazilac Marcelo, Karim Benzema, Vallejo, ali i Mateo Kovačić su gotovo sigurno bivši na Santiago Bernabeu, baš kao i Mariano Diaz.

Ukupna cifra koju bi na svim transferima mogli zaraditi prelazi 500 miliona eura i taj novac bi trebao pokriti velike transfere koji se spremaju.

Poznato je odavno kako Real želi Edena Hazarda i Paula Pogbu, a Zidane je listi želja dodao Miralema Pjanića, Sadija Manea, a spominju se i mnogi drugi fudbaler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ljeto u Madridu će biti itekako zanimljivo...

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saznajem iz pouzdani izvora Brazilac Marselo odlazi u Juventus.
2 2
e_jbga
I mbape iz reala ode u Juventus nakon samo godinu dana provedenih u madridu...by Škorić
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi