Zidane: Žao mi je što Morata odlazi
Foto: EPA

Zidane o prodaji napadača

Zidane: Žao mi je što Morata odlazi

Midhat Šljivak

Španski napadač Alvaro Morata (24) ponovo je odlučio da napusti Real Madrid.

Sjajni fudbaler je prihvatio ponudu londonskog Chelseaja, a Real će zaraditi nevjerovatnih 85 miliona eura na ovom transferu.

Morata se na odlazak odlučio nakon sezone u kojoj je imao malu minutažu. Bio je rezerva Karimu Benzemi, kojem je trener kraljevskog kluba Zinedine Zidane davao mnogo veću minutažu.

Zidaneu je nakon svega žao što je Morata odlučio da ode.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želim mu svu sreću svijeta, osim u utakmicama protiv Reala, ako se budemo sreli. Ovo je njegov dom, ovdje je proveo čitav život, ali donio je odluku da ode u drugi klub i mi to poštujemo", rekao je Zidane.

Morata je prošlog ljeta ponovo obukao dres Reala. Nakon dvije godine u Juventusu vratio se u transferu vrijednom 30 miliona eura, ali klupa je učinila svoje i on se ponovo odlučio na odlazak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi