Zidaneov sin pronašao novi angažman
Foto: EPA

Napustio Real Madrid

Zidaneov sin pronašao novi angažman

Deportivo Alaves je putem zvanične stranice potvrdio da je Enzo Zidane novi član ovog španskog prvoligaša. 

Iako se očekivalo da će mladi Zidane biti poslan na posudbu, Alaves se pohvalio da je u pitanju transfer, te da će najstariji sin Zinedinea Zidanea za ovaj klub prema ugovoru nastupati u naredne tri godine. 

Enzo već ima 22 godine i trenutno nije kalibar dovoljno dobar da redovito igra u Real Madridu, kojeg vodi njegov otac, pa je tako procijenio da je za njegovu karijeru najbolja opcija napuštanje Santiago Bernabeua.

U prethodnoj sezoni Enzo je za prvi tim Real Madrida nastupio u samo jednoj utakmici. Dogodilo se to u Kupu kralja kada je zabio u utakmici protiv niželigaša. 

Alaves je inače prošlu sezonu završio na devetom mjestu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi