Zildžović: Ovo je veliki izazov, jedva čekam sutrašnji dan da počnem raditi s ekipom

Predstavljen novi trener Zvijezde 09

Zildžović: Ovo je veliki izazov, jedva čekam sutrašnji dan da počnem raditi s ekipom

Serija loših rezultata dovela je do toga da crnogorski stručnjak Slavoljub Bubanja napusti kormilo ekipe Zvijezde 09.

Međutim, klub iz Etno sela Stanišići nije dugo tragao za novim strategom.

Na klupu Zvijezde 09 je stigao Adnan Zildžović, a on je danas i zvanično predstavljen u svom novom klubu. Tom prilikom se i kratko obratio javnosti.

"Pozdrav navijačima i sportskoj javnosti u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj. Na poziv predsjednika kluba gospodina Stanišića i direktora Jasmina Memiševića sam se prihvatio ovog zahtjevnog zadatka. Ovo je veliki izazov i jedva čekam sutrašnji dan kada ću početi raditi sa mojim novim timom", poručio je Zildžović koji je u našoj zemlji vodio i Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Prilikom predstavljanja Zildžovića, novinarima se obratio i direktor kluba Jasmin Memišević.

"Svjesni smo odgovornosti, svjestan sam u šta sam se upustio. Očekivanja su jako velika i mi smo spremni da učinimo maksimalan napor u borbi za opstanak. S tim u vezi smo, kao klub, učinili i prvi ozbiljan korak, a to je da smo imenovali novog šefa stručnog štaba - čovjeka koji definitivno ima ime i prezime u regionu. Tako da očekujemo da, pored niza ostalih koraka koje planiramo, krenemo ka bodovima, dobrim rezultatima i pobjedama", istakao je Memišević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Zildžović je većinu svoje trenerske karijere proveo u Sloveniji gdje je vodio ekipe NK Krško, NK Krka, NK Bela Krajina, NK Drava Ptuj i NK Radmolje. Pored toga je radio i u Albaniji gdje je vodio FK Byls Ballash, te u BiH gdje je proveo jednu sezonu na klupi Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Zvijezda 09 se nakon 12 odigranih kola PL BiH nalazi na posljednjoj poziciji sa samo tri osvojena boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi