Ziljkić donio Slobodi prvu pobjedu u sezoni

Tuzlaci slavili u Vitezu

Ziljkić donio Slobodi prvu pobjedu u sezoni

M. Šljivak

Četvrto kolo Premijer lige BiH otvorili su Vitez i Sloboda, a u duelu ovih timova na kraju su slavili gosti iz Tuzle s 0:1.

Već na otvaranju meča velika prilika za Vitez. Karić šutira, Muminović spašava. Uzvratila je Sloboda odmah u narednom napadu. Postigli su gol nakon kornera, ali je on poništen.

Zatim su Tuzlaci prijetili preko Ćuluma, čiji udarac odlazi pored gola, da bi potom Vitez preuzeo igru. Stvorili su domaći nekoliko opasnih situacija pred golom Slobode, a u 20. minuti je ponovo Karić u šansi, ali je ponovo neprecizan nakon loše reakcije odbrane gostiju.

Potom se igra malo umirila. Vitežani su ostali bez golmana Tirića koji je zbog povrede napustio meč, a potom je Sloboda u dva navrata prijetila Badrovu koji je ušao kao zamjena. Ipak, mladi golman je bio siguran i nije bilo promjene rezultata.

Badorv se istakao i u 42. minuti kada je fantastično odbranio udarac Ziljkića, a nakon 45 minuta igre u Vitezu golova nije bilo (0:0).

Prvu šansu u nastavku propušta Sloboda. Veliku grešku odbrane Viteza pokušao je iskoristiti Ziljkić, ali gol domaćih spašava Brekalo.

Zatim su oba tima imala nekoliko pokušaja prema protivničkom golu. Međutim, nije bilo onih izrazitih šansi sve do 68. minute kada su Tuzlaci došli do vodstva. Prekrasan gol je postigao Almedin Ziljkić koji je za 0:1 pogodio sa 16 metara iskosa sa lijeve strane.

Sloboda je prijetila i nakon postignutog gola. Četiri minute potom je dobar pokušaj imao Smajić, ali je napadač gostiju bio neprecizan.

Vitez je potom krenuo po izjednačenje, ali fudbaleri domaćeg tima nisu mogli da na pravi način probiju dobro postavljenu odbranu gostiju. S druge strane Sloboda je bez većih problema dolazila u šanse, a vrijedi izdvojiti još jedan šut Ziljkića u 80. minuti kojeg je Badrov odbranio.

Do kraja je ostalo 0:1 za tuzlanski tim, koji je tako došao do prve pobjede i prvog gola ove sezone.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Vitez - Sloboda 0:1 (Ziljkić 68')

Vitez: Tirić, Stanić, Brekalo, Livaja, Karić, Ćosić, Miletić, Mamić, Đerić, Vranjić, Zukić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Muminović, Salkić, Đorđilović, Todorović, Ordagić, Ziljkić, Grahovac, Mehmedagić, Ćulum, Smajić, Ignjatović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi