Tomić je znao šta sprema Ziljkić, ali mu nisu vjerovali

Fudbaler Sarajeva je bio sjajan

Tomić je znao šta sprema Ziljkić, ali mu nisu vjerovali

A. Čaušević

Sarajevo je pobijedilo Široki Brijeg na Pecari sa 0:3. Rezultat kojeg je rijetko ko očekivao, pa i one najoptimističnije pristalice Bordo tima. Briljantan meč odigrao je Almedin Ziljkić.

Ziljkić je zimus stigao kao veliko pojačanje. Sarajevo je za njegov igrački karton platilo i određeni iznos, a Pazarac je počeo da pokazuje zašto je doven.

Ako je protiv Zrinjskog bio rezervisan, onda je protiv Širokog Brijega definitivno pokazao zavidan nivo igre te je uz Marija Vrančića bio najbolji igrač Sarajeva.

Ziljkić je uspio i zabiti gol kada je u finišu prvog dijela pogodio iz penala. Loptu je poslao u jednu, a golmana Renata Josipovića u drugu stranu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CpdFleXoL9q/?hl=en[/instagram]

Veznjak Širokog Brijega Tomislav Tomić je znao šta Ziljkić sprema prilikom penala, pokazivao je i gdje će pucati, ali Josipović ga nije poslušao.

Oglasi

Na ponovljenom snimku se može vidjeti kako je Tomić na neki način pobijesnio, dok se Ziljkić radovao svom prvijencu u novom klubu.

Inače, Tomić i Ziljkić su svojevremeno dijelili svlačionicu u slovenačkoj Olimpiji. Bili su saigrači jednu polusezonu te su odigrali nekoliko utakmica zajedno.

Almedin Ziljkić
Almedin Ziljkić FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: MF

Statistika

13 nastupa
11 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
3 golova

Iskusni veznjak se na Pecaru vratio krajem februara i to nakon što je 10-ak godina igrao za razne klubove u BiH, Austriji, Sloveniji i Grčkoj.

Protiv Sarajeva je zaigrao nakon dugo vremena i jasno je da će mu biti potreban period adaptacije za pronalazak optimalne forme.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa druge strane, osim gola Ziljkić je upisao i asistenciju Renanu Oliveiri te će, ako se po jutru poznaje dan, sigurno predstavljati pojačanje za Bordo tim.

Da potvrdi dobru formu Ziljkić, ali i ostatak njegovih saigrača će imati u srijedu kada je na programu najvažnija utakmica, barem za navijače. Riječ je o derbiju protiv Željezničara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

nakopitam
HahhhaahahhahahahahaahahahahhhahahahhahahahahahahahahahahhahahhahhahahahhhahahhahahhahahahhahahahahahahhahahahahhahahHahahahahahhahahahhqhahaqhqhqhqhqhqhqh
1 3
Drakula
9 ih reklo lijevo 1 desno i ovaj sad glavni hahahaha *****e odoše
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti