O golčini fudbalera Fenerbahcea dugo će se pričati

Fenomenalno!

O golčini fudbalera Fenerbahcea dugo će se pričati

Haris Zilić

Fenerbahce je sa pola snage izborio plasman u treće pretkolo Konferencijske lige. U dvije utakmice  s ukupnih 9:0 bili su bolji od moldavskog Zimbrua. U revanšu večeras u gostima slavili su sa 4:0.

Fener je igrao u miks sastavu, a susret obilježio pogodak Ismaila Yukseka iz 77. minute.

Fudbaler Fenera je iz koljena fenomenakno šutirao sa 25 metara, golman nijei mao šanse, možda bud ekonkurisalo i za pogodak sezone.

Golčina koju vrijedi pogledati nekoliko puta.

U prvoj utakmici u Istanbulu Fenerbahce je slavio sa 5:0, sjajan je bio naš Edin Džeko sa pogotkom i dvije asistencije. Edin Džeko nije igrao u revanš duelu.

Oglasi

Poveo je Fener u večerašnjoj utakmici u 48. minuti golom Tadića na asistenciju Yandasa. U 57. minuti Batshuayi pogađa za 2:0 na asitenciju sjajanog Yandasa, a isti igrač postiže svoj drugi gol za 0:3 u 59. minuti. A onda na scenu stupa pomenuti Yuksek u 77. mnuti.

Prije Fenerbahcea plasman u treće pretkolo osigurala je i latvijska Valmiera koja je u revanšu pregazila Tre Penne iz San Marina sa 7:0 i sa ukupnih 10:0 prošla dalje.

Dalje ide i bjeloruski Neman, koji je u revanšu remizirao na Malti sa Balzanom 0:0, ali dalje ih je odveo trijumf u prvom meču od 2:0.

Ovome dodajmo da će Fenerbahce u trećem pretkolu igrati sa boljim iz dvomečea Maribor - Differdange.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prvi meč u Luksemburug završen je rezutlatom 1:1.

Dakle, postoji vjerovatnoća da Džeko i društvo u trećem pretkolu igraju protiv tima iz regije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti