Potvrđeno pisanje SportSport.ba: Od naredne sezone kraća zimska pauza u Premijer ligi BiH

Vico Zeljković potvrdio

Potvrđeno pisanje SportSport.ba: Od naredne sezone kraća zimska pauza u Premijer ligi BiH

M. Šljivak

Zimska pauza u prvenstvu Bosne i Hercegovine od naredne sezone bit će kraća, a to je danas potvrdio prvi čovjek Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković.

Premijer liga Bosne i Hercegovine pravi je izuzetak u svijetu fudbala jer zimska pauza u prvenstvu zna trajati i po tri mjeseca.

Tome od naredne sezone dolazi kraj. SportSport.ba je prije nekoliko dana najavio da će Fudbalski savez Bosne i Hercegovine skratiti zimski odmor, a danas je to i potvrđeno.

Prvi čovjek Saveza Vico Zeljković potvrdio je pisanje SportSport.ba i saopštio je da će pauza u Premijer ligi Bosne i Hercegovine biti znatno kraća od naredne sezone.

Ovo inicijativu pokrenuo je prvi čovjek Saveza. Ona će biti izglasana na jednoj od narednih sjednica Izvršnog odbora u maju ove godine, kada će biti sastavljen kalendar za narednu sezonu.

Problem u prošlosti bh. timovima predstavljali su očajni tereni. Jača kiša ili snijeg pravili su od terena blatnjave bare i utakmice su bile na rubu regularnosti.

Oglasi

Od proljeća će mnogi klubovi imati mnogo bolje uslove za igru jer su novi tereni spremni za korištenje.

Teren u Banjoj Luci je već završen, spreman je i stadion Rođeni u Mostaru, a uskoro će biti za utakmice spreman i stadion Tušanj u Tuzli te stadion Koševo u Sarajevu.

Novi teren dobit će i Zrinjski, pa će tako većina klubova imati mogućnost normalnog odigravanja utakmica po kiši i blatu i nema više nikakvih prepreka za skraćivanje pauze.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine započeo je akciju modernizacije travnjaka i nakon određenih kašnjenja većina terena će uskoro biti završena.

To je sigurno dobra stvar za napredak bh. fudbala i prvenstvo naše zemlje moći ćemo gledati i u zimskim danima kao u 'normalnim' ligama.

Top Komentari

plemic
pravi ste prognozeri, ili je bila dojava?
5 0
pjanke.sa
Pa hebla vas vasa vijest! Jel moguce da ste samo rekli velika pauza ce biti kraca?? Pa koliko kraca bog vas ne ubio??!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije