Prolongirana važna sjednica IO NS BiH

Izbor selektora na čekanju

Prolongirana važna sjednica IO NS BiH

S. Mlaćo
Sjednica IO NS BiH neće biti održana u četvrtak kako je to ranije bilo najavljeno.

Naime, za SportSport.ba je potvrđeno da će sjednica biti održana u prvim danima naredne godine, tačnije 4. januara 2023. godine.

Sjednica će biti itekako bitna, a prolongirana je zbog bolesti predsjednika NS BiH Vice Zeljkovića.

Novi termin je u 12 sati, 4. januara.

Raspravljat će se o selektoru Ivaylu Petevu, kojem ističe ugovor krajem ove godine, te će naša "A" reprezentacija vjerovatno dobiti novog selektora.

U fudbalu je sve moguće sve dok ne dođe do potpisa, međutim kako sada stvari stoje samo neki nezamislivi preokret može spriječiti Faruka Hadžibegića da po drugi put preuzme fudbalsku reprezentaciju BiH.

Oglasi

Kako sada stvari stoje doći će i do promjena u stručnom štabu, pa bi za pomoćnika trebao biti postavljen Mehmed Janjoš, proslavljeni trener FK Sarajevo.

Za očekivati je imenovanje novog trenera golmana, ta pozicija bi trebala pripasti Enveru Lugušiću koji je također ranije bio u stručnom štabu kada su selektori bili Miroslav Blažević i Mehmed Baždarević.

Novi stručni štab će debi na klupi imati 23. marta kada će na Bilinom polju u kvalifkacijama gostovati Island. Tri dana kasnije slijedi gostovanje Slovačkoj.

Hadžibegić uglavnom živi na relaciji Pariz - Sarajevo, ali je itekako upoznat sa dešavanjima kako u bh. fudbalu tako i samoj reprezentaciji naše zemlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji angažman je imao u augustu kada je za kratko bio trener alžirskog kluba Alger s kojim je završio na sudu i prema pisanju tamošnjih medija potražuje cifru od 100.000 eura.

Prvi mandat na klupi reprezentacije BiH je imao od marta do oktobra 1999. godine uz učinak od dvije pobjede, dva remija te tri poraza. Bilo je to u sklopu kvalifikacija za Euro 2000.

Top Komentari

GuiliDamou
Day pozhurite s predstavlyanyem selektira instruchnog shtaba, budete li odugovlachili mozhe neko preselit od nyih, hadzibegic, Janosh i Lugushic 250 godina skupa.
4 0
plemic
pjanko sam sebe lajka, piše uvredljive komentare ..., uredništvo mu sve toleriše, vjerovatno je portalov bot.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi