Zimski prelazni rok (16. januar)

Zimski prelazni rok (16. januar)

Endin Čaušević

I danas nas očekuje mnogo zanimljivih dešavanja na transfer tržištu. Engleska, kao i uvijek je najaktivnija, ali dosta zanimljivih stvari dešava se i u bosanskohercegovačkim klubovima.

Ključni događaj

prije
1 godina

prije
1 godina

prije
1 godina

prije 1 godina 16.01.2023 u 20:17

Sarabia novi igrač Wolverhamptona

Pablo Sarabia će sutra potpisati ugovor sa Wolverhamptonom i bit će ponajveće pojačanje engleskog kluba ove zime.

Krilni španski reprezentativac dolazi iz PSG-a za odštetu od 4,4 miliona funti. Potpisat će s Wolvesima ugovor na 2,5 godine.

Dobro je poznat šefu Wolvesa Julenu Lopeteguiju s kojim je radio i u reprezentaciji Španije, a kratko i u Sevilli.

prije 1 godina 16.01.2023 u 17:22

Verona predstavila pojačanje iz Borussije Dortmund

Jayden Braaf novi je igrač italijanske Verone. Dolazi na posudbu iz Borussije Dortmund do kraja sezone, s tim da Verona ima mogućnost otkupa ugovora.

Napadač porijeklom iz Surinama igrao je u Nizozemskoj, da bi 2018. prešao u Mancehster City, gdje je igrao za U21 tim, da bi potom prešao u Udinese, debitovao u Seriji A, a nakon toga igrao za drugi tim Borussije u tekućoj sezoni.

U Veroni vjeruju da će nizozemski 20-godišnji napadač pomoći u ostvarivanju ciljeva i da je dovoljno sazrio da pokaže sav svoj napadački potencijal.

prije 1 godina 16.01.2023 u 17:21

Pavard u Kataloniji?

Na ljeto će po svemu sudeći Benjamin Pavard napustiti Bayern.

U trci za njegov potpis vodi Barcelona ispred Real Madrida i drugih zainteresovanih klubova. 

prije 1 godina 16.01.2023 u 16:39

Inter odlučio prodati Dumfriesa, čeka se ponuda iz Engleske

Inter je navodno u bliskom kontaktu s Chelseajem i Manchester Unitedom dok rade na prodaji Denzela Dumfriesa.

Nizozemski reprezentativac (26) imao je dobro Svjetsko prvenstvo, a Inter ga prodaje kako bi si olakšao financijsku sliku u klubu, slično kao što je to prethodno 2021. godine uradio sa Romeluom Lukakuom i Achrafom Hakimijem.

Još nema ponuda za Dumfriesa, ali u Interu se nadaju da će svog beka prodati u Englesku do kraja mjeseca. Igrač je u posljednje vrijeme malo igrao, a protiv Verone u posljednjoj utakmici nije ni nastupao, što govori o vrlo izvjesnom Interovom planu da ga se riješi već u januaru.

prije 1 godina 16.01.2023 u 15:43

Mudryk došao, Sterling odlazi?

Chelsea će saslušati ponude za Raheema Sterlinga nakon njihove kupovine ukrajinskog talenta Mykhayla Mudryka, koji je Šahtaru plaćen oko 100 miliona eura.

Chelseajevo treće napadačko pojačanje u već izvanrednom januarskom prozoru slijedi nakon ranijih dovođenja Joaoa Felixa i Davida Fofane, a čak se očekuje dolazak još jednog napadača.

Ipak, neko mora i da ode, a navodi se da je Sterling otpisan iako je prošlog ljeta plaćen 47,5 miliona funti Manchester Cityju. Engleska zvijezda potpisala je petogodišnji ugovor s opcijom daljnjih 12 mjeseci, no to neće spriječiti vodstvo da ga proda.

Nije uspio ostvariti očekivani učinak u londonskom timu, iako je daleko od toga da je jedini u tom pogledu. Chelsea je sada spreman da sasluša ponude za svog krilnog igrača, a nema sumnje da će ih biti. Ako ništa, engleskog reprezentativca na ljeto čeka promjena tima.

prije 1 godina 16.01.2023 u 14:42

Englezi poslali ponudu za Amira Hadžiahmetovića

Reprezentativac BiH na izlaznim vratima Konyaspora, a za njegove usluge zanimaju se engleski Burnley i turski Bešiktaš.

prije 1 godina 16.01.2023 u 14:24

Slaviša Radović novi igrač Sarajeva

Slaviša Radović danas je zvanično potpisao za FK Sarajevo i sigurno da će biti veliko pojačanje u nastavku sezone.

SLAVIŠA RADOVIĆ U BORDO DRESU

Iz bordo kluba su potvrdili da je nekadašnji igrač Veleža stigao na Koševo, te da je sa Sarajevom potpisao ugovor do ljeta 2024. godine.

prije 1 godina 16.01.2023 u 13:53

Luka Pršlja potpisao za Zrinjski

Zrinjski je potvrdio danas da je 18-godišnji golman Luka Prša danas zvanično potpisao ugovor s ovim klubom do ljeta 2026. godine.

Juniorski reprezentativac naše zemlje u redove Plemića stiže iz zagrebačkog Dinama. Trenirao je sa Zrinjskim od početka priprema, a danas je zvanično potpisao ugovor.

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst "el ZART PRŠLJA LUKA hsk.zrinjski MEA"

Također, iz Zrinjskog su potvrdili da će Pršlja do kraja sezone imati i pravo nastupa za juniorsku ekipu ovog kluba.

prije 1 godina 16.01.2023 u 12:43

Bivši igrač PSV-a, Tim Matavž novi igrač Gorice

Nogometaš sa velikim iskustvom novo je pojačanje Gorice. Radi se o Timu Matavžu koji je u svojoj karijeri odigrao 465 utakmica, te je postigao 174 gola.

Klasični napadač trebao bi biti veliko pojačanje za Goricu, a u klub dolazi kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor sa Omonijom iz Nikozije.

Sa Goricom je potpisao ugovor do kraja sezone, a ovo mu je jedanaesti klub u karijeri.

prije 1 godina 16.01.2023 u 12:29

Marko Pervan i zvanično novi igrač Slobode

Kako smo jučer najavili Marko Pervan pojačao je tuzlansku Slobodu s kojom je danas i zvanično potpisao ugovor. 

Prvi dio sezone odigrao je u dresu Leotara iz Trebinja, a nakon što nije produžio ugovor odlučio je da prihvati poziv s Tušnja i sa Slobodom je potpisao ugovor do kraja sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi