Najbolji ukrajinski nogometaš poslao snažnu poruku Rusiji

Zinčenko nije miran

Najbolji ukrajinski nogometaš poslao snažnu poruku Rusiji

Edmir Škorić

Reprezentativac Ukrajine Oleksandr Zinčenko sa velikom pažnjom prati dešavanja u njegovoj zemlji nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin priznao ruske seperatističke pokrajine Donjeck i Luhansk i tako najavio rat.

Zinčenko, koji nastupa za Manchester City, na Instagram profilu je ostavio emotivnu poruku.

"Cijeli civilizirani svijet je zabrinut zbog situacije u mojoj državi. Ne mogu ostati po strani i ne pokušati prenijeti svoje mišljenje. Na fotografiji je moja zemlja. Zemlja u kojoj sam rođen, u kojoj sam odrastao. Zemlja čije boje branim na svim međunarodnim takmičenjima. Zemlja koju pokušavamo veličati i razvijati. Zemlja čije granice moraju ostati nepovredive. Moja zemlja pripada Ukrajincima i nikad je niko neće moći prisvojiti. Nikad nećemo dati ono što je naše. Slava Ukrajini", napisao je.

Zinčenko je trenutno jedna od najvećih ukrajinskih sportskih zvijezda, a pamtimo ga po lošem i mi u Bosni i Hercegovini jer je prošle godine u Zenici postigao pogodak za Ukrajinu koja je slavila s 2:0 protiv BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi