Zinedine Zidane prvi put u trenerskoj karijeri eliminisan u Ligi prvaka

Pep Guardiola mu presudio

Zinedine Zidane prvi put u trenerskoj karijeri eliminisan u Ligi prvaka

Real Madrid je večeras ispao iz Lige prvaka. 

Kraljevi su izgubili od Manchester Cityja sa 2:1 na Etihadu i tako s ukupnih 4:2 ispali iz najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Ovo je prvi put Zinedinu Zidanu u trenerskoj karijeri da ispadne iz Lige prvaka.

Podsjetimo, u prethodna tri pokušaja svaki put je dolazio do samog kraja. Bilo je to u sezonama 2015/16, 2016/17 i 2017/18. Prošle sezone, kada je Real ispao od Ajaxa u osmini finala, trener je bio Santiago Solari.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

I, dok će Zidane morati pričekati sljedeću sezonu, trener Manchester Cityja Pep Guardiola će odvesti tim u Lisabon na samu završnicu gdje će pokušati da se izjednači sa Zidanom po broju titula u Ligi prvaka. Francuz kao trener za sada ima 3, a Guardiola 2 - obje s Barcelonom.

Građani će u četvrtfinalu igrati protiv Lyona.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rajvosa2019
Nije bilo penala + sudijske nepravde veceras , zato su i ispali
12 8
Maestro
Guardiola je pencilin za VAReal
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi