AZ Alkmaar tri dana pred gostovanje u BiH predstavio veliko pojačanje

Stiže iz Intera

AZ Alkmaar tri dana pred gostovanje u BiH predstavio veliko pojačanje · Zvanično

E. Ganibegović

AZ Alkmaar danas je ozvaničio dolazak novog pojačanja. 

U redove holandskog prvoligaša stiže 22-godišnji belgijski stoper Zinho Vanheusden.

"Zinho Vanheusden je posuđen na jednu sezonu od Internazionalea, a dogovorena je i opcija kupovine", objavio je AZ Alkmaar.

Kako svaki klub najkasnije 24 sada pred početak revanš utakmice u Evropi može prijaviti još jednog igrača, debi ovog mladića možemo očekivati već u četvrtak na Grbavici.

Vanheusden ima jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Belgije, a Inter ga je kao klinca 2015. doveo u svoju akademiju iz Standarda. Potom je igrao na psoudbama u svom matičnom klub Standardu, a prošle sezone u Genoi.

Podsjetimo, i Tuzla City se pojačao pred revanš s AZ-om s obzirom na to da je ugovor potpisao Amadou Coulibaly, 25-godišnji defanzivac koji je stigao iz Francuske. 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Utakmica između Tuzla Cityja i AZ Alkmaara igra se u četvrtak od 20:45 na Grbavici, a ulaz je besplatan.

Podsjetimo, prvi meč odigran prethodne sedmice u Holandiji završen je pobjedom AZ-a rezultatom 1:0, pa se izabranici Dragana Jovića imaju pravo nadati iznenađenju i prolasku u treže pretkolo Konferencijske lige gdje bi igrali protiv Dundeeja. 

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi