Život definitivno nije fer prema legendarnom Ikeru
Foto: EPA

Porto ga namjerava prodati

Život definitivno nije fer prema legendarnom Ikeru

Ko bi rekao prije tri ili četiri godine da ćemo danas gledati legendarnog Ikera Casillasa kako grije klupu u ekipi Porta?

Iker je prije tri ili četiri godine bio prvi golman Real Madrida i jedan od dva ili tri najbolja golmana na svijetu, ali onda je sve krenulo po zlu. Prvo ga je tadašnji trener Real Madrida Jose Mourinho preselio na klupu u jednom meču La Lige, da bi nakon toga doživio i tešku povredu. 

Početkom naredne sezone i Carlo Ancelotti je odlučio da Iker neće biti broj 1, barem ne u La Ligi, a na ljeto 2015. godine Iker se preselio u Porto.

Tokom prelaznog roka koji je iza nas mnogo se pričalo o tome da će Casillas napustiti klub i da bi mogao preći čak i u PSG, ali do toga nije došlo. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

On se vjerovatno pokajao što je nije otišao jer ga je i trener Porta Sergio Conceicao preselio na klupu za rezerve. Španski mediji ovih dana prenose kako će Porto u januaru prodati ovog golmana jer ga više ne žele u svojoj ekipi. 

Da li će ovo biti i kraj za Ikera, ostaje nam da vidimo. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi