Život piše čudne priče

Peter Schmeichel i njegov sin

Život piše čudne priče

Edmir Škorić

U nedjelju će derbi 36. kola engleske Premier lige odigrati Manchester United i Leicester.

Tri je kola do kraja, a Leicester, o kojem sigurno već sve znate, ima sedam bodova više od drugoplasiranog Tottenhama. 

Moglo bi se lako desiti da Leicester na slavnom Old Traffordu za vikend proslavi povijesni naslov engleskog prvaka.

Pobjeda nad Unitedom ili čak poraz, uz kiks Tottenama na gostovanju kod Chelseaja, donijet će Lisicama zvaničnu potvrdu o naslovu.

Bit će to poseban momenat za legendarnog Unitedovog golmana Petera Schmeichela. Na Old Traffordu, gdje je branio toliko utakmica, možda će gledati svog sina Kaspera kako diže pehar u zrak...

Kasper ima 29 godina i ovo mu je vrhunac karijere, a njegov otac će sigurno biti na strani Leicestera u utakmici protiv Uniteda. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Peter je dovodio tada malog Kaspera na utakmice Uniteda i nije mogao ni sanjati da će možda baš na Old Traffordu, 20 i nešto godina kasnije, njegov tim s 'nekim tamo' Leicesterom biti prvak Engleske. Život piše čudne priče...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi