Život teče dalje: Novo kolo donosi nova uzbuđenja

Premijer liga BiH, 21 kolo

Život teče dalje: Novo kolo donosi nova uzbuđenja

Ovog vikenda u Premijer ligi BiH igrat će se mečevi 21. kola, a većina ekipa iz samog vrha imat će veoma nezgodna gostovanja.

Kolo će danas u 14.00 sati otvoriti u Prijedoru Rudar i Sarajevo. Ekipa sa Koševa u Prijedor dolazi nakon dva vezana neuspjeha na gostovanjima, ali ih hrabri činjenica da Rudar ove sezone ne igra dobro na domaćem terenu. Posljednja dva meča kući su poraženi, a ukupno imaju pet izgubljenih mečeva od deset igranih na domaćem terenu. Sarajevo se trenutno nalazi šest bodova iza prvoplasirane Slobode i pobjeda je danas imperativ za Bordo tim.

Odmah nakon toga počinju susreti od 15.00 sati, a oni će ponuditi dva veoma zanimljva duela i to između Viteza i Slobode te Veleža i Širokog Brijega.

Ekipa Slobode, koja je lider na tabeli, gostovat će u Vitezu kod veoma nezgodnog domaćina. Vitez je ove sezone igrao deset mečeva kući i doživio tri poraza dok u posljednjih pet susreta imaju samo jedan. S druge strane, Sloboda je veoma dobar gost te su ukupno uzeli 16 bodova na deset gostovanja ove sezone. Ukoliko ostvare pobjedu u Vitezu, ekipa iz Tuzle će i nakon 21. kola zadržati lidersku poziciju.

Fudbaleri Širokog Brijega niz negativnih rezultata pokušat će prekinuti u hercegovačkom derbiju protiv Veleža. Gostovanje Veležu Širokom sigurno dolazi u dobrom trenutku jer su u nizu od dva poraza, a utakmica protiv najslabijeg domaćina lige će sigurno biti prilika da se popravi bodovni saldo. S druge strane, Velež je ekipa koja je davno otpisana i svaki eventualni bod za njih bi bio veliki uspjeh.

U preostalom meču koji počinje od 15.00 sati Radnik iz Bijeljine će na domaćem terenu igrati protiv Olimpica kojem su svaki bodovi veoma bitni. Dok Radnik igra sezonu iz snova, ekipa Olimpica muku muči sa formom i trenutno se nalaze u opasnoj zoni. Obzirom da je za sarajevsku ekipu svaki meč od velikog značaja, treba očekivati dobru utakmicu punu borbenosti.

Ekipa Zrinjskog koja je proljeće otvorila sa četiri boda iz dva meča protiv Sarajeva i Širokog Brijega, danas gotuje u Zenici kod Čelika. Bit će to veoma nezgodna utakmica za izabranike Vinka Marinovića obzirom da Čelik ove sezone ne zna za poraz na Bilinom Polju. Ipak, ekipa iz Mostara zaostaje bod za liderom Slobodom i oni u svakom meču moraju ići na tri  boda.

Derbi začelja u ovom kolu u Banja Luci igraju ekipe Borca i Drine iz Zvornika. Borac je trenutno u nešto boljoj situaciji obzirom da imaju šest bodova više od Zvorničana, ali za sigurnom zonom zaostaju čak osam bodova i ovaj meč može i odlučiti njihovu sudbinu.

Kada su u pitanju mečevi u nedjelju, program počinje utakmicom u Lukavici između Slavije i Travnika. Fudbaleri Slavije dočekat će rivala kojem gori pod nogama i koji mora početi otkidati bodove i na gostovanjima ukoliko želi osigurati opstanak u Premijer ligi. Travnik je trenutno tek na 13. mjestu sa osam bodova manje od sigurne zone, dok je Slavija na 8. poziciji sa čak deset bodova više od današnjeg protivnika. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kolo će na sarajevskom stadionu Grbavica zaključiti ekipe Željezničara i Mladosti, a taj meč počinje sutra u 15.00 sati. Željezničar je u nizu od tri vezane pobjede, a trijumf protiv ekipe Mladost mogao bi im donijeti potpuni priključak gornjem dijelu tabele. S druge strane, ekipa Mladosti trenutno ima pet bodova više od opasne zone i sigrno je da će u ovaj meč ući nešto opuštenije.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi