Vahu će tek sad "razapeti" u Maroku nakon onoga što je uradio njegov krvnik Ziyech!

Golčina protiv Gruzije

Vahu će tek sad "razapeti" u Maroku nakon onoga što je uradio njegov krvnik Ziyech!

E. Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Maroka u ovim momentima igra generalku pred Svjetsko prvenstvo u Kataru i to protiv Gruzije.

Nakon prvih 45 minuta afrička selekcija vodi rezultatom 2:0, a najzaslužniji za to  je fudbaler Chelseaja Hakim Ziyech.

On je prvo asistirao En Nesyriju za prvi gol u petoj minuti, a onda trenutak inspiracije 24 minute kasnije.

Naime, Ziyech je uočio da je Mamardashvili napustio svoj gol i sa svoje polovine uputio udarac koji je odsjeo u mreži Gruzijaca.

Nakon ovoga će definitivno Marokanci još više biti kivni na našeg Vahida Halilhodžića, za čijeg mandata na klupi maroka Ziyech nije bio pozivan zbog sukoba s temperamentnim Hercegovcem.

Oglasi

Ipak, želja im se pred Svjetsko prvenstvo ispunila, Vahid Halilhodžić je smijenjen iako je odveo ovu selekciju na Mundijal, a Ziyecha je novi selektor vratio u reprezentaciju.

Marokanci se na Mundijalu nalaze u grupi s Belgijom, Hrvatskom i Kanadom, a takmičenje počinju za šest dana utakmicom protiv svjetskih viceprvaka, Hrvata.

Spisak Maroka za Svjetsko prvenstvo

Golmani: Yassine Bono, Munir, Ahmed Reda Tagnaouti

Defanzivci: Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui, Romain Saiss, Nayef Aguerd, Achraf Dari, Jawad El-Yamiq, Yahia Attiat-Allal, Badr Benoun

Veznjaci: Sofyan Amrabat, Selim Amallah, Abdelhamid Sabiri, Azzedine Ounahi, Bilel El Khanouss, Yahya Jabrane

Napadači: Hakim Ziyech, Youssef En-Nesyri, Sofiane Boufal, Zakaria Aboukhlal, Ez Abde, Amine Harit, Ilias Chair, Abderrazak Hamdallah, Walid Cheddira

Promo

Top Komentari

Sukedzo
Zato ce ih svi satrati na SP ;)
6 1
Mostarac94
Gruzija neko mjerilo ?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti