Kako je flašica vode uništila Vahu?

Neće voditi Maroko na Mundijalu

Kako je flašica vode uništila Vahu?

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić je bez dileme najbolji trener kojeg BiH ima. Specijalizovan je za reprezentativni fudbal, prije nekoliko mjeseci je odveo četvtru različitu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo, ali u Kataru neće sjediti na klupi. 

Halilhodžić je radio odličan posao u Maroko, ali je u augustu napustio poziciju selektora koju je obnašao tri godine i to u poprilično naelektrisnoj atmosferi.

Bez obzira što su Lavovi Atlasa pod njegovim vodstvom znali samo za uspjehe njegov zategnuti odnos sa najvećim zvjezdama reprezentacije mu je na neki način i odredio sudbinu.

Nakon što su Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui i Amine Harit okrenuli leđa reprezentaciji tako je i marokanska javnost okrenula leđa Vahi pa se na neki način čekao samo njegov odlazak.

Vahu je praktično uništila jedna flašica vode. Sve se desilo na treningu u oktobru 2020. godine. Kako je bilo vruće, bh. trener je od igrača tražio da piju vodu svako pet minuta.

Prvi koji je to odbio bio je Mazraoui koji je tada nastupao za Ajaxa, a ljetos je prešao u Bayern.

Oglasi

"Prišao mi je i rekao da trebam biti vode, a ja sam mu ljubazno odgovorio da nisam žedan. Želio je da me natjera da pijem vodu i postao je sve agresivniji", ispričao je Mazraoui.

Mazraoui je nakon toga dobio još jedan poziv i više ga nije bilo na Vahnim spiskovima. Iako su rezultati bili odlični, problemi bi postajali sve veći.

Najpoznatiji je verbalni obračun sa Ziyechom. Ofanzivac je optužen da je lažirao povredu poslije čega je poručio da više neće igrati za Maroko dok je Halilhodžić selektor.

Halilhodžiću su iza leđa radili i čelnici Saveza koji su konstantno bili u kontaktu sa svojim najvećim zvijezdama te su na kraju stali i na njihovu stranu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ziyech i Mazraoui se sada spremaju za Mundijal, iste sreće nije bio treći fudbaler koji se svađao sa Vahom. Harit se povrijedio i propustit će turnir u Kataru.

Maroko će na Mundijalu igrati u teškoj grupi sa Hrvatskom, Belgijom i Kanadom te je jasno da Lavove Atalasa čeka i više nego teška misija.

Top Komentari

user1639705257
Ne prošli grupnu fazu , to vam ja želim a i svi koji su samo realni . Ne zbog našeg Vahe, nego zbog odvratnog Marokanskog saveza . Baš su fujjj!
13 1
denimen9
Udar na Bošnjake!
0 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti