Žižović bivši, Jakirović najbliže klupi Zrinjskog?

Promjena Pod Bijelim brijegom

Žižović bivši, Jakirović najbliže klupi Zrinjskog?

E. Čaušević

Zrinjski se nakon prvog dijela sezone Premijer lige BiH nalazi na šestoj poziciji što nije rezultat koji su očekivali u ovom klubu.

Plemići su sigurno uvijek jedni od favorita za osvajanje titule, ali u prvom dijelu sezone nisu blistali i nakon 19 odigranih mečeva su šesti sa 32 boda i već za liderom Sarajevom zaostaju 13 bodova.

Jasno je da čelnici kluba nisu zadovoljni ostvarenim rezultatom u prvom dijelu sezone i kako stvari stoje zimsku pauzu će iskoristiti da naprave nekoliko promjena.

Prema svemu sudeći Mladen Žižović broji posljednje dane kao trener Plemića i ekipu će u nastavku sezone predvoditi drugi trener. Kako stvari stoje to će biti Sergej Jakirović koji je trennutno bez kluba nakon što je napustio Maribor.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jakirović se spominje i kao kandidat za selektora BiH, ali čini se da je dosta bliže tome da preuzme ekipu Zrinjskog. Očekuje se da će se promjena trenera u ovom timu desiti prije početka zimskih priprema.

Ovaj 44-godišnji trener debitovao je na klupi za Sesvete, a bio je pravo otkriće kada je s Goricom ostvario nekoliko zapaženih rezultata. U prethodnom periodu trenirao je Maribor koji je napustio krajem avgusta ove godine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lesina
Vladu Jagodica za trenera! Msm da je to sad idealna opcija
2 0
user1583752673
Preuzmi Zrinjski ljudino molim te
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi