Žižović: Imamo plan A i plan B, mnogo igrača se nudi Zrinjskom

Trener Plemića pred odlazak na Kupres

Žižović: Imamo plan A i plan B, mnogo igrača se nudi Zrinjskom

A. Čaušević, foto: V. Bernadić

Zrinjski je otputovao na Kupres gdje će nastaviti pripreme za novu sezonu Premijer lige, ali i nove izazove u kvalifikacijama za Europa ligu. 

U izjavi pred polazak trener Zrinjskog Mladen Žižović je prije svega govorio o trenutnoj situaciji u ekipi Plemića te nastavku priprema.

"Na Kupresu ćemo imati optimalane uslov gdje ćemo odraditi osam treninga i odigrati jednu utakmicu. Malo nas je poremetila neplanirana operacija Miljana Škrbića, a sad će nam se priključiti Lucho Ibanez i Asim Zec i bit ćemo kompletni."

Zrinjski će nakon duže vremena odigrati i jedan meč, a protivnik mostarskog tima u Tomislavgradu će biti Krupa.

"Bit će neobično odigrati jednu utakmicu u dresovima nakon četiri mjeseca, svi će dobiti podjednaku minutažu. Nakon toga ćemo biti svjesni na čemu smo, bitno je da momci osjete teren."

Kada je u pitanju nastavak priprema nakon povrataka sa Kupresa konačna odluka još nije donesena.

"Nezahvalno je govoriti da li ćemo ići na planirane pripreme jer se situacija pogoršava. Imamo plan A i plan B, ali čini mi se da je realnija opcija plan B, a narednih dana ćemo znati gdje ćemo obaviti naredni ciklus priprema.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Žižović je kazao da bi se Škrbić trebao treningu vratiti za mjesec te je najavio dolazak igrača u vezni red. Još nije odlučeno koji fudbaler će to biti.

"Deficitarni smo u veznom redu, fokusirani smo na taj dio i da pojačamo konkurenciju, u pregovorima smo, još nismo konkretno odlučili. Mnogo igrača se nudi Zrinjskom jer smo prepoznatljivi po rezultatima, moramo tu pogoditi, jer znamo da je to srce ekipe", poručio je perspektivni stručnjak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bula11
Ti nakon 3 kola po planu A DOBIJAS nogu, ili nakon 5 kola po planu B DOBIJAS NOGU. Sve su svemu svi ti igraci pricaju da nemas pojma i da si zalutao tvoj sat ce uskoro da otkuca.. PS - Danko gledas li kako VINO ispija Zile??? Jesu to njegovi planovi ??? PLAN A BJELO VINO, PLAN B CRNO VINO
2 1
Jadnimi
Ublehaš, dobro se prodao, uzeće pare na raskidu ugvora. Zrinjski je prozbiljan klub za ovakve likove
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti