Žižović: Naši ciljevi su isti kao na početku sezone, o Evropi ne razmišljamo
Trener Radnika je izuzetno zadovoljan onim što je njegova ekipa pokazala u prethodne tri utakmice.

Trener Radnika za SportSport.ba

Žižović: Naši ciljevi su isti kao na početku sezone, o Evropi ne razmišljamo

Najprijatnije iznenađenje proljetnog dijela sezone u Premijer ligi BiH je Radnik iz Bijeljine, koji je u prve tri utakmice ostvario sedam bodova i došao na korak do plasmana u Ligu za prvaka.

Radnik je prvo savladao Borac sa 3:0, zatim u gostima remizirao sa Sarajevom odigravši 0:0, pa potom na svom terenu došao do pobjede i protiv Širokog Brijega rezultatom 1:0.

"Prezadovoljan sam. Zaista nam je drago što smo proljeće otvorili na ovakav način i što na prve tri utakmice nismo primili niti jedan gol, a igrali smo protiv Sarajeva, Širokog Brijega i Borca. Zimski prelazni rok smo odradili dobro, baš kao i pripreme, znali smo kako nadoknaditi neke zaostatke i za sada je sve odlično", započeo je za SportSport.ba Mladen Žižović, koji je potom najavio predstojeći meč sa Vitezom:

"Vitez je posljednji na tabeli, ali je u prošlom kolu pokazao da zna igrati fudbal. Očekujemo težak susret gdje ćemo pokušati da dođemo do bodova, ili makar boda koji će nam garantovati plasman u Ligu za prvaka. Znamo i da će teren biti težak. Svi ovi dobri rezultati bi mogli biti uzaludni ako u Vitezu ne potvrdimo sve to na pravi način".

Radnik se, zahvaljujući seriji dobrih rezultata, približio pozicijama koje vode u Evropu, ali Žižović poručuje da o tome trenutno niko ne razmišlja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve što u ovom trenutku želimo je Liga za prvaka, a o plasmanu u Evropu je bespotrebno govoriti. I dalje su nam ciljevi isti kao i na početku sezone - da afirmišemo što više mladih igrača i plasiramo se među šest najboljih ekipa u državi. Nismo opterećeni rezultatom, ali to ne znači da nećemo pokušati napraviti nešto više ako nam se ukaže prilika za to".

Meč Viteza i Radnika igra se u srijedu s početkom u 15 sati, a tim iz Bijeljine bi u slučaju osvajanja jednog boda i definitivno izborio plasman u Ligu za prvaka i tako ostvario zacrtane planove.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi