Tuga u Zenici, visoka pobjeda Mladosti

Navijači Čelika traže ostavku Slavena Muse

Tuga u Zenici, visoka pobjeda Mladosti

Nakon poraza u prošlom kolu od GOŠK-a (3:2), nogometaši Čelika i u drugoj uzastopnoj utakmici ostali su bez bodova. Zeničani su danas na Bilinom polju poraženi u od Mladosti iz Doboja kod Kaknja sa 3:0 i tako sebi dodatno zakomplikovali ionako tešku borbu za opstanak u Premijer ligi.

Izabranici Slavena Muse u visokom ritmu i presingu su krenuli u ovaj susret, pa tako već prvu šansu bilježimo u četvrtoj minuti, kada su domaći zaprijetili preko iskusnog Nikolića. U 14. minuti Zeničani su se ponovo našli u šansi, ovoga puta preko Anđušića čiji volej odlazi preko gola.

I u nastavku utakmice Zeničani su dominirali terenom, stvorili su još nekoliko šansi pred golom Mladosti, međutim Velić je uspio sačuvati mrežu netaknutom i na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Čelik je nastavio dominirati i u drugom poluvremenu, pred golom gostiju su se nizale prilike, ali mreža Velića je mirovala. I kako to obično biva, kada ne iskoristiš svoje prilike, slijedi kazna. A to se dogodilo u 56. minuti kada je Arežina nakon sjajne akcije Mladosti matirao golmana domaćih i doveo svoj tim u vodstvo.

Do kraja utakmice Mladost je uspjela postići još dva pogotka. Prvo je u 85. minuti prednost udvostručio Arežina, da bi minutu kasnije na 3:0 povisio Šišić i postavio ujedno konačan rezultat na Bilinom polju. 

Nezadovoljni domaći navijači su u završnici utakmice iskazali nezadovoljstvo prema treneru Slavenu Musu, pa su skandirali i tražili da napusti klupu zeničkog premijerligaša. Ostaje da vidimo hoće li Musa uskoro postati bivši. 

Plasman u Ligu za prvaka za Radnik iz Bijeljine je sve bliže. Izabranici Mladena Žižovića danas su na domaćem terenu savladali favorizirani Široki Brijeg s minimalnih 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je mladi Demir Peco u 16. minuti i na taj način donio vrijednu pobjedu svom timu.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Čelik - Mladost 0:3

NK Čelik: Marković, Bevab, Šantić, Pandža, Salčinović, Livančić, Karamatić, Anđušić, Šišić, Čelik, Nikolić.

FK Mladost: Velić, Metalsi, Zahirović, Arežina, Lazić, Regoje, Pandža, Karahmet, Dilaver, Mujagić, Mišić.

Radnik - Široki Brijeg 1:0

FK Radnik: Lučić, Radović, Franić, Martinović, Beširević, Vasić, Srećković, Mekić, Peco, Glišić, Đurić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NK Široki Brijeg: Bandić, Barišić, Peko, Baraban, Ćorluka, J.Ćorić, Lončar, Bralić, Zlomislić, Bagarić, Marković

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shekibog
hajmo odma vi istupite iz lige i dajte vratite pare ljudima majku vam cigansku jebem.
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi