Žižović: Neki momci snažno kucaju na vrata prve postave, igrat će najbolji u ovom trenutku

Trener Plemića uoči gostovanja Mladosti DK

Žižović: Neki momci snažno kucaju na vrata prve postave, igrat će najbolji u ovom trenutku

U prostorijama HŠK Zrinjski danas je održana press konferencija na kojoj je trener Mladen Žižović najavio susret 7. kola m:tel Premijer lige u kojem će Plemići na svom stadionu dočekati tim Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

"U goste nam dolazi tim koji se nakon lošijeg početka, tako da kažem 'povezao' i sigurno da u Mostar dolaze u dobroj atmosferi" kazao je Žižović i dodao:
"U svojim redovima imaju nekoliko odličnih mladih igrača koje ćemo sutra pokušati zaustaviti i napokon pokazati svoj puni potencijal, te u konačnici doći do nova tri boda koja bi nam donijela dosta toga dobroga. Nadam se dobrom rapsoloženju igrača i nadam se da ćemo doći do jako vrijedne pobjede".

"Pauzu smo proveli u Međugorju koja nam je unatoč dvjema vezanim pobjedama itekako dobro došla i gdje smo donijeli neke odluke. Nadam se da su igrači prihvatili analizu koju smo imali tamo i da su nadoknadili propušteno, jer kao što sam rekao, imali smo neke igrače koji nisu bili u optimalnoj formi i nadam se da će oni sutra to napokon i dokazati".

Osvrnuo se Žižović još malo na sutrašnjeg protivnika i debakl koji su doživjeli u Banja Luci na otvaranju prvenstva:

"Jasno je da taj poraz nije bio odraz njihove realne kvalitete, prije trenutnog stanja koje ih je pogodilo, a pritom mislim na koronavirus. Poslije te utakmice su se stisnuli i digli u formi. Iako se radi o timu koji nije nimalo za podcijeniti, mislim da ćemo mi biti ti koji ćemo se pitati na ovoj utakmici, te da ćemo zabiti golove na vrijeme i osvojiti nova tri boda" - kazao je Žižović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zdravstveni bilten je više nego povoljan:

"Samo se Miljan Škrbić žali na neku ozljedu no ne radi se ni o čemu strašnom. Svi ostali su spremni i mislim da je ovo prvi put od početka sezone da imamo skoro 99% ekipe spremne za utakmicu. Moram reći da neki momci kucaju snažno na vrata prve jedanaestorice i da uoči večerašnjeg treninga imamo nekih dilema, ali samo odnos prema treningu i svemu ih vraća ili udaljava od konkurencije. Mogu samo reći da će igrati najbolji u ovom trenutku" - rekao je Mladen Žižović uoči utakmice s Mladosti. 

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StruCnjaK123321
Tebi otkaz snažno kuca na vrata
3 3
Pozitiva
Opet ne valja ŽIŽOVIĆ...e jesmo narod čudan!?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi