Žižović: Nikako nismo uspjeli da probijemo barijeru Sarajeva koje je očigledno došlo da se brani

Sloboda se oprostila od Kupa

Žižović: Nikako nismo uspjeli da probijemo barijeru Sarajeva koje je očigledno došlo da se brani

Endin Čaušević

Fudbaleri Slobode oprostili su se danas od ovosezonskog izdanja Kupa Bosne i Hercegovine.

Sloboda je svoj put završila u četvrtfinalu nakon što ih je Sarajevo u dvomeču pobijedilo s ukupnih 2:0.

Sarajevo je na Koševu slavilo protiv Slobode sa 2:0, dok u današnjem revanšu koji se igrao na Tušnju nije bilo golova.

Nakon meča trener tuzlanskog kluba Mladen Žižović izjavio je da mu je žao što njegova ekipa nije uspjela da nas da stigne i prestigne prednost Sarajeva, te se plasira u polufinale ovog takmičenja.

"Iskreno nam je žao što nismo uspjeli da stignemo i prestignemo prednost Sarajeva. Možda nije bilo nekih velikih prilika danas, previše smo propustili u prvoj utakmici, previše prilika, da bi danas možda u nekim situacijama došli do jednog gola prednosti. Vjerovatno bi to unijelo neku energiju u naš tim, ali nikako nismo uspjeli da probijemo barijeru Sarajeva koje je očigledno došlo da se brani, da sačuva stečenu prednost", rekao je Žižović i dodao.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Nismo uspjeli, momci su dali svoj maksimum, nemam im zaista šta zamjeriti. Mi smo došli do četvrtfinala, nismo uspjeli da prođemo dalje, okrećemo se prvenstvu i nadamo se da ćemo biti bolji".

Igrači Slobode nemaju mnogo vremena za odmor jer ih već za vikend očekuje meč 23. kola Premijer lige BiH u gostima protiv Širokog Brijega.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Slana_carsija
Ti jadan mislio ići na bod, al ti niko nije reko da je ovo kup
14 1
bk123
Sreća pa ga brzo protjerašmo iz Zrinjskog pa ne napravi veću štetu.. katastrofa od trenera
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi