Žižović optimista pred duel sa Differdangeom

Kvalifikacije za Evropa ligu

Žižović optimista pred duel sa Differdangeom

A. Beganović

Mostarski Zrinjski svoju evropsku avanturu počinje danas i to duelom protiv Differdangea iz Luksemburga.

Plemići u ovaj meč ulaze kao apsolutni favoriti, a trener mostarske ekipe Mladen Žižović vjeruje da njegovi izabranici mogu ostvariti cilj, a to je pobjeda i plasman u drugu rundu kvalifikacija.

"Očekuje nas ekipa koja je u ovoj sezoni odigrala jednu utakmicu i izgubila. Mi smo odigračli pet i s tog aspekta smo u prednosti. Kvalitetniji smo, iako su oni za nas jedna nepoznanica. Mislim da je sve do nas, ukoliko budemo rastrčani, efikasni i ozbiljni, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje. Ukoliko pobijedimo možemo relativno biti zadovolji otvaranjem sezone", između ostalog je istakao Žižović.

"Nismo u dobrom ritmu, to je sigurno ali moramo se skupiti i doći do pobjede. Znamo šta nam donosi, mir i stabilnost klubu. Želja je bila da izbjegnemo neka daleka putovanja, imamo čijepu šansu i sigurno ćemo je iskoristiti. Moramo kontrolisati čitav tok utakmice, ne smijemo dozvoliti da ulazimo u situacije koje nam nisu potrebne. Težit ćemo posjedu, igrat ćemo presing i nadam se da ćemo biti efikasniji", dodao je trener Zrinjskog.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Sta ima optimista, veceras ti je noga iz Mostara
1 0
Pozitiva
Predajem se...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi