Žižović: Pokazali smo da se možemo nositi sa šampionom Srbije

Trener Radnika zadovoljan

Žižović: Pokazali smo da se možemo nositi sa šampionom Srbije

Bh. premijerligaš Radnik poražen je danas u Bijeljini u prijateljskoj utakmici od Partizana.

Gostovanje crno-bijelih u Semberiji, prvo nakon 15 godina, privuklo je oko 3.500 gledalaca, a na kraju više razloga za slavlje je imao beogradski sastav koji je slavio s minimalnih 1:0 golom Ivanovića. 

Bez obzira na poraz, trener Radnika Mladen Žižović je zadovoljan onim što je njegov tim pokazao u današnjoj utakmici.

"U suštini što smo htjeli, to smo i dobili. U nekim elementima igre smo bili za nijansu bolji od Partizana i drago mi je što ova generacija Radnika ima kvalitet da se ravnopravno nosi sa šampionom Srbije. Istina, poraženi smo, no idemo dalje da radimo", kazao je Žižović nakon utakmice i potom nastavio:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Napravit ćemo malu pauzu, pa nam slijedi prvenstvena utakmica protiv Željezničara. Idemo da igramo, pokušat ćemo kroz igru da dođemo do bodova, jer samo tako želimo da igramo. U svim ovim prethodnim utakmicama smo do bodova dolazili na taj način i to je ono čemu ću težiti dok sam na čelu stručnog štaba", istakao je Žižović.

Podsjetimo, Radnik je trenutno u Premijer ligi Bih bodovno poravnat sa Krupom na diobi petog i šestog mjesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi