Žižović: Šteta što neće biti navijača da zajedno pogledamo dvije ponajbolje bh. ekipe

Zrinjski dočekuje Sarajevo

Žižović: Šteta što neće biti navijača da zajedno pogledamo dvije ponajbolje bh. ekipe

Endin Čaušević

Zrinjski i Sarajevo igraju sutra u Mostaru veliki derbi desetog kola Premijer lige BiH.

Nakon evropskih nastupa jasno je da su oba tima u paklenom rasporedu koji se nastavlja sutra okršajem Pod Bijelim brijegom.

Jutros je održana i press konferencija mostarskog kluba na kojoj se prisutnim novinarima obratio trener Mladen Žižović.

"Očekuje nas sigurno jedna od možda najtežih utakmica što se tiče barem prvenstva jer je Sarajevo aktuelni prvak i još nemaju poraza u ovoj sezoni. Nadamo se da ćemo mi sutra srušiti tu tradiciju bar što se tiče njih, da ćemo upisati bodove i doći u situaciju koju smo priželjkivali, a to je da smo u vrhu tabele. Sarajevo i mi smo na sjajan način predstavljali bh. fudbal u Evropi i sigurno je da se očekuje zanimljiva utakmica i šteta je što neće biti navijača da svi zajedno možemo pogledati dvije ponajbolje bh. ekipe barem po trenutnoj formi", rekao je Žižović.

Trener Zrinjskog osvrnuo se i na igrački kadar.

"Imamo problema, Barbarić i Bekić su van stroja. Filipović najvjerovatnije neće moći igrati sutra. To su tri igrača koja su u ranije periodu imali značajan doprinos u mečevima. Možda u nekom rosteru će nedostajati, ali smatram da je na nama da nađemo najbolja rješenja za sutra. Koga nema bez njega se može i mora. Sutra ćemo sigurno tražiti pobjedu bez obzira ko igrao sutra".

Osvrnuo se i na ekipu Sarajeva.

"Oni su igrali meč protiv Celtica i ne mislim da smo mi u prednosti ili da su oni umorni. I mi smo u prethodnih desetak dana odigrali zaista tri teške utakmice, imali smo dosta puta i psihološkog trošenja. Očekujem otvorenu utakmicu, nijanse će odlučivati i ovo je zaista istinski derbi. I mi i oni smo na vrhuncu forme u ovom dijelu prvenstva i očekujem da demonstriramo napadački fudbal, ali se nadam da ćemo mi postići gol više. Moramo biti oprezni jer oni imaju itekako opasnih igrača prema naprijed. Atmosfera koja vlada u klubu i gradu nam daje dodatnu snagu i energiju da to prenesmo na teren i dođemo do vrijedne pobjede. Generalno, nezahvalno je bilo šta prognozirati".

Nakon desetog kola slijedi reprezentativna stanka.

"Ona sigurno dolazi u dobrom trenutku. Jesmo potrošeni i vidimo to na nekim mikro povredama. Imamo sutra tu utakmicu gdje svi moramo dati posljednji atom snage i onda ćemo ići na zaslužen odmor što se tiče ovog dijela prvenstva. Sutrašnja pobjeda bi nam mnogo značila za potvrdu prethodnog rada i rezultata".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrunuo se i na minuli prelazni rok.

"Prelazni rok je završen za nas. 99,9 posto je završen, eventualno da se nešto pojavi što bi nama bilo interesantno na neki dugoročan period. Imali smo ove sezone neki evropski put i vidjeli smo gdje smo i šta smo i mislim da bar što se tiče medija trebali bi malo to drugačije gledati što se tiče bh. fudbala. U ovim ekipama ima dovoljno znanja i kvaliteta, ali mi smo fenomeni što se tiče osporavanja bilo čega od trenera, igrača, reprezentacije... Bilo kakav jedan negativni poraz vrlo dosta 'stručnjaka' se javlja da kaže svoje mišljenje".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saimai1316
Gospodine Zizovicu,da vam ja kazem,ja vise volim Sarajevo,ustvari Zrinjski ne volim nikako,ali mozete viti ponosni na vasu fizicku spremu u odnosu na te levate iz Sarajeva,protiv Celtika smo vidjeli da je bas Sarajevo tu negdje na nivou kantonalne lige po fizickoj spremi,tehnicke sposobnosti pojedinih igraca su neupitne i na visokom nivou ali fizicki su samo za cuvanje ovaca i nista drugo,
3 17
Arnel925
Dvije najjače ekipe i najbolji navijači. Ovo sve ostalo i Sarajeva i Mostara je za kantonalne lige.
12 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi