Žižović: Prezadovoljni smo pobjedom, ali Spartak je veliki klub i ne smijemo se opustiti

Trener Radnika za SportSport.ba

Žižović: Prezadovoljni smo pobjedom, ali Spartak je veliki klub i ne smijemo se opustiti

E. Čaušević

Fudbaleri Radnika ostvarili su odličan rezultat u prvom pretkolu Evropske lige jer su savladali Spartak iz Trnave sa 2:0.

Radnik je u Banjoj Luci odigrao odličnu utakmicu i ostvario sjajan rezultat pred revanš koji se za sedam dana igra u Slovačkoj.

Trener bh. tima Mladen Žižović prezadovoljan je igrom svoje ekipe u ovom meču, ali je poručio da još ništa nije gotovo jer zna da će Spartak svim silama krenuti u revanšu.

"Prezadovoljni smo rezultatom, ali ovo je tek prvo poluvrijeme. Oni su veliki klub i mogu napraviti probleme u revanšu bez obzira što imamo 2:0, ne smijemo se opustiti. Prezadovoljni smo što nismo primili gol i pokušati ćemo napraviti još jedan veliki i historijski rezultat za ovaj klub i plasirati se u drugo pretkolo", rekao je Žižović za SportSport.ba i osvrnuo se na sjajnu igru iskusnog Velibora Đurića.

"Pa, Đurić igra već dvije godine odlično s obzirom koliko ima godina. On uvijek kaže može li ili ne može dati sve od sebe, ali danas je išao i preko svojih granica. Donosi mnogo našem timu i to se vidi. Nadam se da ćemo biti odmorni jer imamo još uvijek prostora za napredak".

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Žižović je na kraju dodao da nije iznenađen što je njegova ekipa nadigrala Spartak, te da su igrači Radnika jedva čekali meč.

"Spartak je druga ekipa u odnosu na prošlu sezonu. Znao sam da nas ne mogu nadigrati. Momci su jedva čekali da krene utakmica i da pokažu javnosti da su malo zapostavljeni s obzirom kakve rezultate imaju. Nadamo se da će i ostali mediji dati malo pažnje ovom timu jer oni to zaista zaslužuju", zaključio je Žižović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

magistar
Radnik će opet biti dobar. Za razliku od mnogih ekipa imaju trenerski kontinuitet, imaju sistem, i uprkos sve lošijoj finansijskoj situaciji i ne zvučnim pojačanjima, opet će igrati značajnu rolu na granici evropskih takmičenja. Mislim da će tamo sve zavisiti od toga hoće li biti sposobni dati gol u gostima, ako ne, ispašće.
1 7
bistrik87
Svaka cast, jos kroz kakve ste muke prosli, jedva organizovali mec, svaka cast, mozete do 3 kola, vidimo se tamo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi