Bivši prvi čovjek Čelika u Shkupi je doveo Žižovića i napravio je sjajan potez

Na čelu su tabele

Bivši prvi čovjek Čelika u Shkupi je doveo Žižovića i napravio je sjajan potez

Adnan Beganović

Nekadašnji trener Zrinjskog, Slobode i Radnika iz Bijeljine, Mladen Žižović, u Sjevjernoj Makedoniji sa Shkupijem radi sjajan posao.

Mladen Žižović je na početku aktuelne sezone preuzeo Al Kholood, drugoligaški klub iz Saudijske Arabije, no samo nakon tri kola došlo je do raskida saradnje.

Međutim, nije mladi 42-godišnji bosanskohercegovački stručnjak dugo bio bez posla, odnosno nekoliko sedmica nakon povratka iz Saudijske Arabije uslijedio je poziv iz Sjeverne Makedonije.

S druge strane veze bio je nekadašnji prvi čovjek zeničkog Čelika, a danas vlasnik Shkupija, Aydin Olgun. Ponudio je Žižoviću da na klupi Skhupija naslijedi nekadašnjeg trenera Čelika Cihata Arslana.

U tim trenucima, odnosno nakon šest odigranih kola, Skhupi se nalazio na 4. mjestu tabele sa četiri boda zaostatka za vodećom Shkendijom, a Žižović je odlučio prihvatiti ponudu.

Oglasi

I nije pogriješio, bar tako se čini, kao što nije pogriješio ni Aydin Olgun jer nakon 13 odigranih kola Shkupi je lider tabele u Sjevernoj Makedoniji.

Žižović je debitovao pobjedom nad Brera Strumicom (1:0), a u sedam ogranih prvenstvenih mečeva, Shkupi je pod njegovim vodstvom osvojio 19 bodova.

U posljednjem odigranom kolu, u vikendu iza nas, izabranici Mladena Žižovića su rezultatom 2:0 savladali Vardar i trenutno su vodeća ekipa prvenstva sa 28 bodova.

Drugoplasirana je Struga s bodom manje, dok je Shkendija na trećem mjestu sa 25 osvojenih bodova.

Top Komentari

user1676717906
Zizovic bijo dobar fudbaler, a dobar i trener, takva ti je Rogaticka raja. Dobra japija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi