Zrinjski dominira protiv Veleža, Rođeni pomalo i zaboravljaju posljednju pobjedu u derbiju
Detalj sa današnjeg meča

Dudić je očigledno znao lijek za Plemiće

Zrinjski dominira protiv Veleža, Rođeni pomalo i zaboravljaju posljednju pobjedu u derbiju

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Zrinjski i Velež odigrali su danas novi međusobni duel. Rođeni su dobro ušli u novu sezonu, dok Zrinjski i ove sezone najavljuje naslov prvaka, pa se očekivalo 'vatrena' utakmica.

Sve to bilo je preduslov u sjajan meč, ali na terenu je danas bukvalno postojala samo jedna momčad. Zrinjski je slavio 3:0, a već nakon prvih 45 minuta na semaforu je bio navedeni rezultat.

Nogometaši Veleža nisu pokazali veliku želju i borbenost, što će im navijači mnogo zamjeriti, mnogo više od samog rezultata i poraza. U prekidima su posebno bili užasni, a nekoliko prilika koje su stvorili nisu uspjeli sprovesti u mrežu ljutog rivala.

Zrinjski je tako nastavio dominaciju nad Veležom u međusobnim duelima. U posljednjih pet mečeva Plemići imaju maksimalan učinak.

Danas su slavili 3:0, a prije toga u finalu Kupa u Zenici 1:0. U prvenstvu je zatim bilo dva puta po 1:0, te jednom 3:1, sve naravno u korist Zrinjskog.

Prethodno su Rođeni uspjeli 'otkinuti' bod Plemićima. Bilo je to u 30. kolu Premijer lige sredinom prošle godine kada je Pod Bijelim Brijegom bilo 1:1.

Oglasi

Strijelci su bili Bilbija i Brandao. Na klupi Zrinjskog bio je Sergej Jakirović, sadašnji trener zagrebačkog Dinama, dok je na klupi Veleža bio Feđa Dudić. Dudić je nedavno preuzeo Radnički iz Kragujevca, člana Super lige Srbije.

Posljednja pobjeda Veleža nad Zrinjskim desila se 08.08.2020. godine i to u drugom kolu Premijer lige.

Rođeni su tada golovima Obrena Cvijanovića i Fejsala Mulića savladali ljutog rivala 2:0. Mulić je tada majstorski pogodio iz slobodnog udarca, a treneri su bili Feđa Dudić i Mladen Žižović.

Dudić je tada nadmudrio Žižovića, a ostalo je upamćeno i to da su iz Zrinjskog nakon meča na svojoj stranici posebno istakli da je pobjeda Veleža bila zaslužena.

Oglasi

Nešto prije toga Rođeni su savladali Zrinjski sa 1:0 (19.10.2019.). Strijelac je bio iskusni defanzivac Denis Zvonić koji je i danas nosio dres Veleža.

I tada je na klupi Veleža bio Feđa Dudić koji očigledno ima pravi recept za igru Veleža protiv Zrinjskog. Na drugoj strani bio je Hari Vukas, a zbog poraza nogometaši Zrinjskog našli su se na meti svojih navijača kada su se vratili kući.

Postrojili su fudbalere svog tima i održali su im poprilično burno predavanje i na taj način su ih upozorili da se sa dresom Zrinjskog ne smiju poigravati.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrlo brzo stvari su se promijenile i počela je dominacija Zrinjskog u mostarskom derbiju.  Derbi koji je poseban za navijače, ali i domaće igrače koji znaju da je ovaj duel više od 'obične' utakmice.

Naredni mostarski derbi igra se već 11.11. ove godine i to na stadionu Rođeni. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Roodjeniiiiii
Haskicu zabij nekad gdje je važno, kani se sloge i tuzle City, mahmic papiri, hrkac papiri čovjek treba invalidninu primat. Zvonic papiri, Halil stariji papiri, vehabovic u pionire ga vratit. Dzafica vratit sarajevu kao i ovog Gruzijca.
1 0
user1690272632
Oni su naša Severina ...ha ha ha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi