Žižović: Više volim pobjeđivati 1:0 nego 5:0

Zanimljiva izjava trenera Zrinjskog

Žižović: Više volim pobjeđivati 1:0 nego 5:0

E. Škorić

Zrinjski se dosta mučio večeras protiv Olimpika, ali je rezervista Mašić na kraju pogodio za pobjedu.

U Mostaru se dosta domaćin namučio iako je bio veliki favorit, ali je uspio doći do jednog gola i važnih bodova na početku sezone.

"Za mene očekivano teško jer nismo bili u takmičarskom ritmu. U prvom poluvremenu bili smo usporeni, nismo mogli da iskreiramo puno prilika, na kraju nas je malo i sreća poslužila. Na htjenje i zalaganje smo zaslužili pobjedu. Ako treba da trpi igra, neka trpi, ali rezultat u ovakvim utakmicama ne bi smio. Volim više da dobijamo 1:0 nego 5:0. U takvim utakmicama svaki igrač mora da daje maksimum. Nadam se da ćemo popraviti igru, a rezultat zadržati", rekao je Žižović, dodavši:

"Fudbal danas svi igraju i treniraju. Protivnika je držao rezultat, nama se uvukla nervoza, ali srećom uspjeli smo dati gol i osvojiti tri boda koji će nam puno značiti".

Pet izmjena?

"Da je bila utakmica bez novih pravila, bilo bi nam potrebno još više izmjena. Pogodili smo sa tim izmjenama jer je Stojkić asistirao, a Mašić pogodio".

"Odluka da talentovanog Mašića zadržimo je bila ispravna, evo vratio se zlatnim golom. Na njemu je da nastavi da radi, sigurno je da ima puno mjesta za napredak".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pred Velež

"Odmorićemo se. Iza nas je teška utakmica. Ne treba ništa posebno pričati o tom derbiju s Veležom. Bitno je naći dobitnu ekipu koja će ostvariti povoljan rezultat".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RocknRolla
Zaboravio sam ustvari koliko mi ovaj covjek ide na onu stvar.
12 3
Realist
Lhubomorne Sarajlije jer im je sa Radnikom skido titule i omogucavo Zrinjskom da bude prvi
4 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije