Zlatni džoker za trijumf Plemića: Mašić iz prvog kontakta s loptom zabio za pobjedu

Pobjeda Zrinjskog protiv Olimpika

Zlatni džoker za trijumf Plemića: Mašić iz prvog kontakta s loptom zabio za pobjedu

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

HŠK Zrinjski je u 1. kolu Premijer lige BiH savladao Olimpik sa 1:0.

Uz dosta muke su Plemići stigli do tri boda, a na kraju je presudio rezervista Anes Mašić, koji je zabio gol iz prvog kontakta sa loptom.

Zrinjski je očekivano bio bolji tim od samog početka, a prvi prijeti Filipović, čiji udarac u 10. minuti lagano brani Hadžić.

Uzvratio Olimpik odmah na drugojs trani. Lekanić iz dobre pozicije šalje loptu pored gola, da bi potom uslijedila dominacija domaćeg tima.

Hadžić je skidao udarce Arežine i Filipovića, a Barbarić je nakon prekida jednu loptu poslao tik iznad prečke.

Imali su i gosti u 35. minuti dobru šansu. Bila je to dobra akcija, ali je ne završava Osmanović i njegov udarac odlazi iznad prečke.

Hadžić je do kraja prvog dijela zaustavio i udarac Bilbije i na odmor se otišlo bez golova.

I u nastavku su Plemići bolji, a Olimpik je šansu čekao iz kontre. Gosti su se dobro branili, a u 56. minuti su umalo i zabili nakon kontre. Udarac Osmanovića brani Horkaš.

Kapiten sarajevskog tima u 64. minuti promašuje nemoguće. Horkaš je otišao u prazno, a Osmanović to ne koristi i propušta veliku šansu.

Nakon toga uslijelide su minute u kojima nismo vidjeli previše. Jalovi pokušaji Zrinjskog su bili sve do 82. minute kada domaći dolaze do vodstva.

Samo što su ušli u igru Pero Stojkić i Anes Mašić prave sjajnu akciju. Stojkić ubacuje, Škrbić spušta, a Mašić zabija za 1:0. To je na kraju bio i konačan rezultat meča iako je Govedarica u finišu imao stopostotnu šansu da poveća prednost, Hadžić je odbranio.

Premijer liga BiH, 1. kolo:

Zrinjski - Olimpik 1:0 (Mašić 82')

Zrinjski: Horkaš, Ćorluka, Zlomislić, Kunić, Arežina , Barbarić, Todorović, Bekić, Jakovljević, Filipović, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Olimpik: Hadžić A., Milović, Beširević, Adžem, Ojdanić, Muminović, Osmanović, Zeba, Handžić, Hadžanović, Lekanić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ForzaZrinja
Bravo Maške, trud uvijek biva nagrađen, valjda ćeš dobiti više prilike pored panja Kunića
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi