Žižović: Za mene možda i najtežih 90 minuta

Trener Zrinjskog nakon pobjede nad Radnikom

Žižović: Za mene možda i najtežih 90 minuta

Zrinjski je polusezonu okončao domaćom pobjedom na Radnikom, rezultatom 1:0.

Bila je to i prva pobjeda Zrinjskog od dolaska Mladena Žižovića na kormilo ekipe. Žižović je tako slavio protiv kluba iz kojeg je i stigao u Zrinjski.

"Možda za mene i najtežih 90 minuta. Znate u kakvim okolnostima i koliko sam proveo vremena u Radniku, zaista odlične uspomene imam iz tog kluba. To je kvalitetna ekipa koja pripada u vrhu. Međutim, danas smo mi zaslužili pobjedu. Bili smo onakvi kakvi trebamo biti, što se tiče hemije i zalaganja. Možda smo mogli brže riješiti utakmicu, da ne uđemo u neizvjesnu završnicu. Mada nismo dozvolili Radniku da pravi prilike u finišu. To je to", rekao je kratko za BHT Žižović nakon utakmice.

"Prvo poluvrijeme smo bili u podređenomo položaju, pokušali smo kroz tranziciju da napravimo nešto. Imali smo možda jednu ili dvije situacije. Ali kada smo u drugom poluvremenu ušli u ega, primili so eurogol. Trebali smo onda kroz posjed napraviti nešto, ali na ovakvom tereni i s umorom nismo uspjeli. Zaslužena pobjeda Zrinjskog. Mi idemo na zimsku pauzu pametniji za neke stvari. Imamo sada dosta vremena da popravimo šta treba", poručio je za BHT trener Radnika Slobodan Starčević.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi