Zlata vrijedna pobjeda Rudara

Druga Liga RS, Istok

Zlata vrijedna pobjeda Rudara

M. Jakovljević

U nedjeljnom 24. kolu Druge lige RS grupa Istok jedan od zanimljivih susreta bio je onaj koji je odigran u Brčkom između domaćeg Jedinstva i Rudara iz Ugljevika.

Jedinstvo se nalazi u zlatnoj sredini tabele a Rudaru gori pod nogama

Rudar je zabilježio pobjedu rezultatom 1:0 ali toliko značajnu i vrijednu da sa njom može obezbijediti i opstanak. 

S ova tri boda, Rudar je pobjegao sa posljednjeg mijesta na tabeli, koje je prepustio Lokomotivi iz Brčkog koja ima 25 bodova što je za 2 manje od Ugljevičana.

"Ovu utakmicu smo odigrali pod imperativom  pobjede. Takve utakmice su vrlo teške, a posebno kad igraš protiv kvalitetnog rivala. Pobijedili smo zasluženo i ovako moramo igrati i preostale susrete i čekati rasplet. Bilo bi velika šteta da napustimo drugu ligu, jer imamo mlad i perspektivan tim kojem je potrebno vrijeme da se uigra", kaže Mirko Marinković, jedan od najiskusnih igrača Rudara.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi