Zlata vrijedna pobjeda Viteza na Pecari

Vitez slavio protiv Širokog

Zlata vrijedna pobjeda Viteza na Pecari

Široki Brijeg i Vitez danas su na stadionu Pecara odmjerili snage u okviru 8. kola Lige za opstanak BiH. 

Plavo-bijeli suprotstavili su se Vitezu s kombinovanim sastavom, jer su sve misli okrenute ka finalu Kupa BiH, a fudbaleri Viteza teškom mukom su to uspjeli iskoristiti i na kraju su slavili s minimalnih 1:0 golom Hrvoja Barišića. 

Početak utakmice na Pecari donio je blagu terensku inicijativu gostiju. Gol Širokog Brijega su pokušavali ugroziti Mamić i Barišić, ali nijedan od tih pokušaja nije bio dovoljno opasan po gol domaće momčadi. 

Od 40. minute Vitezu se ukazala šanse da lakše dođe do iznenađujuće pobjede. U rasponu od samo nekoliko minuta Mario Marina je dobio dva žuta, odnosno crveni karton, pa je Vitez u drugom dijelu igrao s igračem više. 

Nastavak ovog meča nije ponudio mnogo. Jedinu priliku vrijednu pomena Široki Brijeg je imao u 78. minuti kada je Čabraja promašio prazan gol, a kako to obično biva, kazna je stigla vrlo brzo. Pet minuta prije kraja utakmice Vitez je dobio jedanaesterac, a siguran realizator s bijele tačke je bio Barišić. To je ujedno bio i jedini gol na ovoj utakmici. 

Vitez je prethodno na pobjedu u prvenstvu čekao od 5. novembra 2016. godine i ovaj trijumf je sigurno izabranike Slavena Muse približio luci spasa. 

Premijer liga BiH, Liga za opstanak:

Široki Brijeg - Vitez 0:1

Široki Brijeg: Soldo, Kožul, Ivanković, Wagner, Milićević, Sesar, Repić, Brekalo, Sivrić, Marina, Nikić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vitez: Nwolokor, Rašić, Livaja, Muminović, Kokot, Vrhovac, Mamić, Barišić, Sadiković, Kapetan, Hodžurda. 

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi