Reprezentativci obavili trening pred Englesku, Edin Džeko radi odvojeno od ekipe

Pod komandom selektora Sergeja Barbareza

Reprezentativci obavili trening pred Englesku, Edin Džeko radi odvojeno od ekipe

Esmer Oštraković, foto: Haris Zilić

Reprezentativci Bosne i Hercegovine danas su odradili novi trening pred prijateljsku utakmicu koju će u ponedjeljak odigrati protiv Engleske.

Atmosfera na treningu je sjajna i jasno je da svi igrači sa nestrpljenjem čekaju prvu utakmicu pod novim selektorom Barbarezom i da se nadaju da mogu ostaviti dobar utisak protiv Engleske.

Na današnjem treningu golmani su radili posebno na jednom terenu, dok su igrači radili na drugom.

Kada je riječ o Edinu Džeki on radi nešto laganijim tempom odvojeno od ostatka reprezentacije.

Također, laganim tempom radi i Nikola Vasilj golman koji će naredne sezone braniti u Bundesligi.

Podsjetimo naš nacionalni tim 3. juna gostuje u Newcastleu kod selekcije Engleske, a 9. juna u Empoliju gostujemo selekciji Italije.

Oglasi

Danas su se medijima obratili pomoćnik u stručnom štabu Mirko Hrgović i debitant u reprezentaciji Stjepan Radeljić.

"Što se tiče prvog dana, bilo je upoznavanje s ekipom, uvodni trening prošao u najboljem redu. Mali problema sa povredama im Vasilj i Džeko, ali i to ćemo srediti narednih dana, ostalo je sve dobro", rekao je Hrgović i dodao:

"Konstantno radim u fudbalu, a što se tiče reprezentacije, intezivno je bilo mjesec dana, razmišljamo o ove dvije utakmice. Dosta dobro sve funkcioniše, ima nas dosta, različitih mišljenja, što je jako dobro."

"Meni je uvijek drago kada je okupljanje reprezentacije, termin nije možda dobar, ali ovaj period odmora ide reprezentacije, svakako da je reprezentacija čast. Očekuju nas dva izazova. Naš plan je da jezgra reprezentacije bude konstantna, da se teško ulazi, ali i da se teško ispada."

Medijima se obratio i Radeljić.

"Prvi put sam tu, sretan sam i želio bih se zahvaliti selektoru i direktoru, rado sam prihvati poziv. Odradili smo uvodni trening, upoznali smo se i spremamo se dalje za ove dvije utakmice", rekao je Radeljić i nastavio:

"Čekaju nas fantastične utakmice protiv velikih protivnika, jedva čekamo utakmicu protiv Engleske. Moramo se dobro spremiti i pokazati šta znamo."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi