Zlatan Ibrahimović izazvao haos u švedskoj javnosti jer više neće da šuti: "Kakva je*ena šala..."

Oglasio se nakon poraza Švedske

Zlatan Ibrahimović izazvao haos u švedskoj javnosti jer više neće da šuti: "Kakva je*ena šala..."

E. Čaušević

Zlatan Ibrahimović se prije nekoliko godina oprostio od reprezentacije Švedske, ali i dalje pomno prati utakmice ovog tima.

Ibrahimović je najbolji strijelac u historiji reprezentacije Švedske, a bez sumnje i najbolji igrač ikad ovog tima. No, prije četiri godine odlučio je da se oprostio od nacionalnog dresa, te svoje mjesto prepusti mlađim igračima.

Međutim, jasno je da Ibra pomno prati dešavanja u selekciji Švedske, a sinoć je gledao i meč Lige nacija protiv Francuske. Švedska je u ovom meču poražena sa 1:0 na svom terenu, a Ibra je žestoko kritikovao selektora Jannea Anderssona.

Mnogi su uputili kritike Anderssonu što je na klupi ostavio novog igrača Juventusa, Dejana Kulusevskog, a u sve to uključio se i Ibrahimović.

"Kakva je*ena šala. Dodatni dokaz da su nesposobni ljudi na pogrešnim pozicijama i guše švedski fudbal", poručio je Ibrahimović na Twitteru, a to je stvorilo pravi haos u švedskoj javnosti.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Ibrahimović je u dresu reprezentacije Švedske odigrao 116 utakmica i postigao je 62 gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi