Ibrahimovića izluđivao čuvar: "Najbolji sam na svijetu. Ako me ne prepoznaješ, nađi novi posao"

Još jedan zanimljiv detalj iz Zlatanove knjige

Ibrahimovića izluđivao čuvar: "Najbolji sam na svijetu. Ako me ne prepoznaješ, nađi novi posao"

Edmir Škorić

Početkom decembra Zlatan Ibrahimović predstavio je novu knjigu o sebi.

Prva Zlatanova knjiga izdata prije 10 godina nazvana je "Ja sam Zlatan" i u njoj je pregrtš stvari o karijeri i životu švedskog napadača, a u knjizi "Adrenalin", takođe postoji niz zanimljivih priča.

U toj knjizi je 40-godišnji napadač obećao fanovima ispričati dosad neispričane priče o svom nenogometnom životu, ali i onom izvan terena.

“Imam četrdeset godina i dvoje djece koja su odrasla. U ovoj dobi obično je uobičajeno sumirati prve rezultate. Svi znaju Ibru nogometaša, ali malo ko poznaje Ibru čovjeka. Poanta knjige bila je u tome", napisao je Zlatan na svom Twitteru.

No, ima i onih priča posvećenih njegovoj karijeri posljednjih godina. Neke od tih priča već su ugledale svjetlo dana.

Jedan od zanimljivijih dolazi iz perioda dok je igrao za Manchester United - od 2016. do 2018. godine. U prvoj godini Šveđanin je u dresu Uniteda odigrao 46 utakmica i postigao je 28 golova. Sljedeće sezone zabio je samo jednom, pa je otišao u Los Angeles Galaxy, da bi se kasnije vratio u Evropu i potpisao za Milan, čiji je i danas član.

Oglasi

Jednom, prije utakmice dok je igrao za Crvene vragove, Zlatan je bio s ekipom u hotelu, gdje United uvijek boravi prije odlaska na stadion. Prije odlaska Ibra je poželio piće i uzeo bocu soka iz minibara u sobi u kojoj je odsjedao.

“Odigrali smo utakmicu i otišli kući. Nakon kratkog vremena dobio sam uplatnicu. Obično to i ne gledam, tek na kraju godine. Ali ovaj put sam iz nekog razloga postao znatiželjan i primijetio sam da su mi od plaće odbili jednu funtu. Nazvao sam upravitelja i pitao zašto mi je odbijena funta od zarade. Dvaput je provjerio papire i rekao: 'To je zbog boce soka koju ste uzeli iz minibara'. Pitao sam da li se šali, ali on mi je rekao da ne, već da moram da platim ono što naručim", ispričao je Ibra.

Ibrahimović je ponašanje kluba u ovoj situaciji nazvao manifestacijom "sitnog mentaliteta".

"Jedna funta? Možeš li vjerovati? To u Italiji nije moguće. Takve sitnice određuju poštovanje nogometaša. Svaki put kad bih došao u bazu za obuku, tražili su od mene da pokažem svoje dokumente. Pogledao sam kroz prozor auta i rekao čuvaru: 'Dolazim ovdje svaki dan već mjesec dana. Ja sam najbolji igrač na svijetu. Ako me još uvijek ne prepoznaš, moraš naći novi posao'".

Potražite više informacija na temu Premier league:

Priznao je i da mu nije bilo lako živjeti u hladnom i kišnom Manchesteru.

"Imao sam prekrasnu kuću s bazenom, ali ubrzo se cijeli vrt pretvorio u bazen. S druge strane, gdje možete otići u Manchesteru? Možete sigurno ostati kod kuće i igrati video igrice".

Top Komentari

King_Kenny
...moj Ibrahimovicu,pa gdje ces u Manchester United,seljacine su to tamo isto kao i navijaci im...vidis kakvi su to neljudi,svom najboljem igracu nisu u stanju 1 funtu da halale...dno dna od kluba...pu,pu,pu...
2 7
Jasminn
Ja konto kupiti knjigu....vidim ne moram...malo po malo vi ce te svaki detalj iz knjige da prepisete
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti