Ibrahimović ponizio Mbappea i njegove roditelje, Nasri mu je žestoko odbrusio!

Zlatan izazvao dosta polemika

Ibrahimović ponizio Mbappea i njegove roditelje, Nasri mu je žestoko odbrusio!

A. Čaušević

Ako ne na terenu, onda Zlatan Ibrahimović svoju pažnju privlači potezima van zelenog travnjaka. Tako je bilo i ovaj put kada je gostovao u jedoj TV emisiji u Francuskoj.

Ibrahimović je naciljao Kyliana Mbappa i njegovu porodicu pošto se nalaze već mjesecima pod lupom zbog njihovog ugovora sa PSG-om te ponašanja mlade francuske zvijezde.

"Ne poznajem Mbappea kao osobbu, a kao igrač on je fantastičan. Ali kada izgubite disciplinu onda gubite identitet. Zbog toga je Zidane  Zidane. Mbappe hoće da bude kao on? On želi da napreduje i da ne treba biti zadovoljan."

"Je li Mbappe napravio pravi izbor što je ostao u PSG-u? Za njega nije, za PSG jeste", kazao je Zlatan koji je poručio da sada francuski fudbler uživa u komforu koji mu može biti štetan.

"Sada se postavlja u situaciju da je važniji od kluba. Klub mu je dao ključeve za to. Ali nikada ne možeš i nisi veći od kluba."

Naredni koji su bili na redu su Mbappeovi roditelji, otac Wilfrid i majka Fayza koji su poznati kao veliki zaštitnici svog sina te je za očekivati njihovu reakciju.

Oglasi

"Kada dijete postane jako, može lako zarađivati novac, pa njegovi roditelji postaju advokati, agenti, treneri. Postaju nešto drugo. To je problem."

"Tada izugubite ličnu disciplinu i ono što jeste. Sada nove generacije sa ocem, majkom, roditeljima odmah misle da mogu postati zvijezde. Daju izjave u medijima. Ali šta misle da su oni? Začepite. Do vašeg je sina, igrača, da radi i bude disciplinovan", žestoko je poručio Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimovic admits he advised Kylian Mbappe to leave Paris  Saint-Germain for Real Madrid - Football España

Ove izjave kao  i one da mu je u Barceloni bilo najlošije izazvale su veliki odjek u francuskoj javnosti, a među prvim koji je žestoko odbrusio fudbaleru Milana bio je Samir Nasri.

"Ovo je dokaz da on kalkuliše. U svemu što radi. On je glumac, showman. Ako nema sve to onda ne pričamo o njemu. Iznenađuje me što je odustao od svojih principa. Barcelona ga je uzela zbog onoga što jeste i sa njegovim karakterom. Trebao je ostati isti, poručio je Nasri.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjećanja radi, Ibra je o Barceloni kazao da je to klub koji budi najlošije sjećanje kod njega gdje se zadržao jednu sezonu i gdje mu je trener bio Pep Guardiola.

"Moje najgore sjećanje? Mislim da je to Barcelona, ali ne zbog fudbala. Dogodilo mi se da previše razmišljam. Razočarao sam sebe, radio sam drugačije stvari i tamo sam izgubio svoj identitet. Poslije sam ga ponovo pronašao i to mi je omogućilo da osvojim svijet", poručio je Šveđanin bh. korijena.

Top Komentari

Manager
"...a među prvim koji je žestoko odbrusio fudbaleru Milana bio je Samir Nasri. "Ovo je dokaz da on kalkuliše. U svemu što radi. On je glumac, showman. Ako nema sve to onda ne pričamo o njemu. Iznenađuje me što je odustao od svojih principa,. Barcelona ga je uzela zbog onoga što jeste i sa njegovim karakterom. Trebao je ostati isti, poručio je Zlatan." (ko je sad ovdje 'odbrusio' a ko kome 'poručio' šta ??)
7 0
BogatiDijasporac
Sta je KOMVOR Allaha vam?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi