Tijelo je isklesano, ali sve je to paravan za crni scenarij: Nikome ovih dana nije kao Ibrahimoviću!

Sjajnog napadača tri meča dijele od najbolnijeg udarca u karijeri

Tijelo je isklesano, ali sve je to paravan za crni scenarij: Nikome ovih dana nije kao Ibrahimoviću!

Admin Čaušević

Ni s kim se neće sudbina poigrati kao sa Zlatanom Ibrahimovićem ukoliko Milan 10. juna na stadionu Ataturk u Istanbulu u zrak podigne trofej osvajača Lige prvaka. 

Prije nekoliko mjeseci tokom odmora u Miamiju Ibrahimović je pokazao impresivno tijelo za jednog 41-godišnjaka. Savrešan figura nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Međutim, isklesano tijelo je samo maska za najcrnji scenarij. Ibrahimović o istom ne razmišlja, ali je evidentno da priroda čini svoje i da je kraj njegovoj karijeri jako blizu.

Propustio je Zlatan cijeli prvi dio sezone, vratio se u martu i na terenu je na četiri utakmice proveo manje od 150 minuta i ubrzo je stigla nova povreda. Jasno je da njegovo tijelo više ne može.

To kao da su i znali u Milanu pa Ibrahimovića uopšte nisu prijavili za mečeve Lige prvaka. Tako u slučaju da Rossoneri postanu prvaci Evrope Šveđanin bh. korijena neće dobiti medalju.

Oglasi

Ibrahimović već dvije decenije igra na velikoj sceni, ali sa Ligom prvaka nikada nije imao sreće. Igrao je u vrhunskim klubovima kao što su Juventus, Barcelona, Inter, Manchester Uniteda, ali nikada nije stigao ni do finala.

U elitnom takmičenju odigrao je 138 utakmica i postigao 49 golova, međutim nije osjetio kako je to podići u zrak najprestižniji trofej u klupskom fudbalu.

Milan će u polufinalu igrati protiv Intera, a Zlatan neće konkurisati za ta dva susreta i to je ono što sigurno budi tihu patnju kod jednog od najboljih fudbalera svoje generacije.

Sjajni golgeter je uvijek motivisan i željan osvete protiv Nerazzurra, ali sudbina je, na njegovu žalost, imala drugačiji plan te će umjesto na terenu biti u loži pored klupe, mjestu na kojem je navikao biti u posljednjih godinu.

Ibrahimović je u četvrtak objavio i nostalgičnu fotografiju improvizovanog terena iz svog doma sa opisom: "Ovdje je sve počelo". Možda je to najbolji pokazatelj kroz šta prolazi sjajni fudbaler.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Ugovor s Milanom mu ističe na kraju sezone. Za sada nema naznaka da bi moglo doći do nastavka saradnje. Ibra je jako bitan faktor u svlačionici Rossonera, međutim on želi da igra, a pitanje je da li mu trener Stefano Pioli može garantovati ono što traži.

Zlatan je do sada imao nekoliko teških povreda, uvijek bi se vraćao i pokazivao svoju klasu. Ipak, sada se čini da je kraj velike karijere bliže nego ikad. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti