Zlatan otkrio kako je postigao najbolji gol karijere, a ono što je rekao Welbecku je priča za sebe
Ibrahimović otkrio pozadinu jednog od najatraktivnijih golova u historiji fudbala,

Gol protiv Engleske na EURO-u

Zlatan otkrio kako je postigao najbolji gol karijere, a ono što je rekao Welbecku je priča za sebe

E. Ganibegović

Švedski napadač bh. porijekla Zlatan Ibrahimović postigao je jedan od najatraktivnijih golova savremenog fudbala, a otkrio je i njegovu pozadinu, te ono što je rekao jednom od suparnika na toj utakmici.

Zlatan Ibrahimović možda neće ostati upamćen po osvojenim Zlatnim loptama ili trofejima Lige prvaka, no definitivno hoće kao rasni golgeter i neko ko je krzo karijeru postizao najluđe i najatraktivnije golove.

Definitivno, gol koji je obilježio njegovu karijeru jeste gol koji je postigao protiv Engleske na Evropskom prvenstvu 2012. godine održanom u Poljskoj i Ukrajini.

Iskoristio je izlazak s gola Joea Harta i s velike udaljenosti na fenomenalan način zatresao mrežu reprezentacije Engleske.

Prošlo je od tog gola više od deset godina, a Ibrahimovićeva priča oko njega je sjajna.

"Bilo mi je bitno samo da okrenem ramena prema golu, jer sam znao da ću loptu tako poslati u okvir gola. Nije me bilo briga da li će se ko ispriječiti ili da li ću se slomiti prilikom pada.

Kad sam ga zabio, šapnuo sam Welbecku na engleskom jeziku: "Uživaj u trenutku, ovo vidiš sad i nikad više"", ispričao je nevjerovatni Ibrahimović.

On je u karijeri za reprezentaciju Švedske nastupio na ukupno 121 utakmici, te postigao 62 gola.

Vidjet ćemo da li će više igrati za Švedsku, s obzirom na to da se ova skandinavska selekcija nije plasirala na Svjetsko prvenstvo. 

Ove sezone 41-godišnji Ibrahimović nikako nije igrao zbog povrede, a njegov povratak na teren očekuje se nakon Svjetskog prvenstva koje u Kataru počinje za šest dana.

Top Komentari

Beclija90
Na euru postigao ovaj gol? Veze vi nemate…. Sramota
7 0
MirzACM
Ganibegoviću ovo je u prijateljskoj bilo ***** ti familiju glupu
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi