Ibrahimovićev najveći izazov: "Morao sam razbiti te je*ene male grupe, mrzio sam ih od prvog dana"

Morao se dokazati

Ibrahimovićev najveći izazov: "Morao sam razbiti te je*ene male grupe, mrzio sam ih od prvog dana"

Admin Čaušević

Sa 39 godina Zlatan Ibrahimović je praktično prošao sve u karijeri. Od omiljenog do omrženog, od junaka do tragičara. I to po nekoliko puta. 

Ibrahimović je jedan od rijetkih koji je igrao za Juventus, Inter i Milan. Trenutno je član Rossonera, a ranije je u prošlosti s dosta uspjeha za Nerazzurre i Bianconere. 

Član Intera je postao 2006. godine kada je stigao za 25 miliona eura. Tadašnji dolazak u Milano mu je predstavljao i najveći izazov u karijeri zbog previše klanova u svlačionici Intera.

Na Meazzu je stigao kao 25-godišnjak i morao je na neki način pokazati da je spreman da bude vođa. Na kraju je to i uradio.

"Kada sam došao u Inter szvatio sam da je pravi izazvo razbiti te je*ene male grupe. Mrzio sam ih od prvog dana. Svi timovi daju više kada ima kohezije. U Interu je bilo suprotno", napisao je Ibra u svojoj biografiji.

"Predsjedniku Morattiju sam rekao da treba razbiti te štetne klanove. Ne možemo pobijeđivati ako svlačionica nije ujedinjena"

"Nije to bila stvar što ja dolazim iz Rosengarda (četvrt u Malmeu op.a.) gdje su bez problema živjeli zajedno Turci, Jugosloveni, Arapi. U jednom uglu su sjedili Brazilci, Argentinci u drugom, a ostali u trećem. Bila je to glupost".

Potražite više informacija na temu Serie A:

"To sam shvatio kao svoj prvi test da li ću moći biti vođa. Rekao sam im 'Kakva vam je to priča? Zašto sjedite tako kao da ste djeca'", naveo je Ibrahimović.

Ibrahimović je tada i preporodio Inter koji je s njim u timu uzeo tri Scudetta. Istina, bilo je to u vrijeme kada je sjajna generacija Milana bila u padu, a Juventus se tek vratio iz Serije B.

Top Komentari

Marco_Materazzi
Milan bio u padu hahahah, ljudi osvojili ligu prvaka 2007, Inter je ligu osvajao kad je najjaca bila, sve posle 2010te je smijeh od italijanske lige, italijanski klubovi bez ikakvog uspjeha u evropskim natjecanjima, ako inter ili milan nesto ne osvoje u evropi nece niko od ovih ostalih malih ekipa, a ovaj djubrentus ako se moze sta ukrasti dobro i jest, ostale trofeje mozes zaboraviti, zalosno kakva je seria a zadnjih 10 godina
6 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi