Zlatan ima svoje razloge što prezire Pepa Guardiolu: "Odmah bi zvao sudiju da podigne tablu"
Zlatan Ibrahimović i Pep Guardiola odavno su u javnom sukobu i nemaju lijepe riječi jedan o drugom (Foto: EPA)

Ibrahimović ga ne podnosi

Zlatan ima svoje razloge što prezire Pepa Guardiolu: "Odmah bi zvao sudiju da podigne tablu"

M. Šljivak

Zlatan Ibrahimović nije se proslavio tokom boravka u Barceloni, ali za svoj neuspjeh u katalonskom velikanu krivio je Pepa Guardiolu za kojeg vjeruje da mu nije dopustio da uspije na Camp Nou.

Zlatan Ibrahimović i Pep Guardiola ne podnose se previše. Jasno je to iz izjava iz prethodnih godina, a prednjačio je švedski napadač.

On tvrdi kako ga je Pep Guardiola uvijek vadio iz igre kada bi postigao golove. Uvijek je to očekivao.

"U Barceloni sam bio najviši igrač na terenu, ali kada su Iniesta i Xavi imali loptu, vidjeli su samo Messija", rekao je Ibrahimović i dodao je:

"Ne krivim ih zbog toga jer Messi nikad ne razočara s loptom u nogama jer uvijek je gol ili asistencija. Ono što mi se sviđalo je to što kada bi oni vidjeli Messija, Messi je vidio Zlatana".

"Ipak, kad bi Zlatan zabijao golove od Messijevih asistencija, Pep Guardiola bi pozvao četvrtog sudiju da podigne tablu kako bi zamijenio Zlatana koji je postizao golove".

Oglasi

Zlatan je ranije tvrdio i kako se slavni stručnjak od njega krio u svlačionicama. Prozvao ga je Ibra oči u oči, ali Pep je šutio.

"Povikao sam: ‘Nemaš mu*a!’ i još gore od toga dodao sam: ‘Možeš ići dovraga!'Očekivao sam da mi na to Guardiola žestoko odgovori, da kaže nešto, ali on je ostao nijema kukavica".

"Nije bilo sukoba, pobrinuo se da se ne sastajemo prečesto. On je filozof koji voli igrače koji slušaju, a ne odgovaraju", rekao je Ibrahimović svojevremeno.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je Ibru dovela 2009. godine iz Intera za 69,5 miliona eura, a 2010. ga posudila Milanu. U Barceloni je Zlatan osvojio pet trofeja i skupio 22 gola uz 13 asistencija na 46 nastupa.

Za neuspjeh će mu uvijek biti kriv Guardiola i očigledno ovaj duo nikad skupa nije mogao sarađivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi