Guardiola izabrao najboljeg između Scholesa, Gerrarda i Lamparda

Englezi su obilježili jednu eru

Guardiola izabrao najboljeg između Scholesa, Gerrarda i Lamparda

A. Čaušević

Paul Scholes, Steven Gerrard i Frank Lampard se smatraju najboljim veznjacima svoje generacije te su definitivno obilježili jednu eru engleskog, ali i svjetskog fudbala. 

Kao bivši veznjak svjetske klase koji je i više nego svjestan engleske fudbaleske kulture, Pep Guardiola zna jednu ili dvije stvari u ocjenjivanju zasluga svakog od trojice legendarnih fudbalera.

Radi se o engelskom ekvivalentu sage Cristiano Ronaldo protiv Lionela Messija te već dugo godina traje diskusija ko je najbolji između Scholesa, Gerrarda i Lamparda.

Trojica engelskih asova su velikani Manchester Uniteda, Liverpoola i Chelseaja, dok je Guardiola itekako lojalan Manchster Cityju pa je zbog toga bilo interesantno čuti njegov odgovor.

U jednom razgovoru Rio Ferdinand jednostavno nije mogao odoljeti da jednom od najboljih trenera svih vremena ne postavi pitanje, a njegova je reakcija bila toliko dobra da je postala viralna.

Oglasi

"Svaka čast Franku, Stevenu, ali Paul Scholes mi je najdraži", rekao je Guardiola te nastavio:

"Volim ga. Mislim da je imao sve, ali hajde, Frank i Steven Gerrard su promijenili sve, ali Paul Scholes je moj favorit."

Međutim, bolji od samog odgovora bio je izraz na Guardiolinom licu dok je otkrivao svoje divljenje Scholesu, vrteći se kao da je navijač na tribinama.

Ovo je samo jedna u nizu od pohvala na račun bivšeg igrača Manchester Uniteda pošto su ga često znali i hvaliti drugi veliki igrači, prije svih Zinedine Zidane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Scholes je za Mancester United igrao od 1993. do 2013. godine uz 718 nastupa. Prvak Engleske sa Crvenim đavolima je bio čak 11 puta, dok ima i dvije titule Lige prvaka.

Posljednjih godina se bavi trenerskim poslom. Često je i angažovan kao gost komentator na fudbalskim mečevima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi