Zlatan mladom kolegi 'oteo' broj na dresu: "Nadam se da će mi ga vratiti..."

Nosit će broj 11 u dresu Švedske

Zlatan mladom kolegi 'oteo' broj na dresu: "Nadam se da će mi ga vratiti..."

Edmir Škorić

Zlatan Ibrahimović vratio se u reprezentaciju Švedske, te će nositi broj 11.

Ibrahimović je neočekivano u 39-godini ponovo odlučio da igra za Švedsku, a odlučio je sada da nosi broj 11. Taj broj je pripadao 21-godišnjem napadaču Alexanderu Isaku, ali ga je Zlatan upitao da mu "posudi" broj.

Kada je Ibrahimović završio 2016. godine s reprezentacijom nakon Evropskog prvenstva, nosio je broj 10 na leđima, a taj broj je sada u vlasništvu Emila Forsberga.

"Forsberg mi je nudio nazad broj 10, ali sam tražio broj 11. Osjećao sam se da je ovo neki novi Zlatan. Dakle, počinjemo s brojem 11, mada mi brojevi nisu bitni", rekao je Ibrahimović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Isak je na kraju dao broj 11 Ibrahimoviću, ali mu je također rekao: "Evo ti moj broj, ali želim da mi ga vratiš kada prestaneš da igraš za šest ili sedam godina. Nadam se da ćeš mi ga na kraju vratiti".

To je nasmijalo i Ibrahimovića i mladog kolegu, ali i sve u švedskoj reprezentaciji koji slave povratak Zlatana. Švedska kvalifikacije za SP počinje mečom kod kuće protiv Gruzije u četvrtak 25. marta, a u nedjelju u Prištini gostuje kod Kosova. Tri dana kasnije ugostit će Estoniju.

Top Komentari

Adohordas
Legenda
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi